Τα πέντε συμπτώματα του εμφράγματος που εμφανίζονται μόνο στις γυναίκες

09:22 12/4/2017 - Πηγή: iPop

Το έμφραγμα (καρδιακή προσβολή) είναι απ’ τους πιο κοινούς λόγους πρόωρου θανάτου σ’ όλο τον κόσμο. Δυστυχώς, πρόκειται για κάτι το οποίο έρχεται ξαφνικά και πολλοί δεν είναι σε θέση ν’ αναγνωρίσουν τα συμπτώματα τα οποία προηγούνται.

Ωστόσο, το σώμα σου πριν το έμφραγμα σου στέλνει προειδοποιητικά μηνύματα, τα οποία δεν πρέπει να αγνοήσεις.

Τα συμπτώματα του εμφράγματος διαφέρουν σε ορισμένα σημεία στους άνδρες και τις γυναίκες και εμείς είμαστε σήμερα εδώ για να σου πούμε τα πέντε συμπτώματα που εμφανίζονται μόνο στις γυναίκες.

Πόνος στην πλάτη, το λαιμό, το σαγόνι και τους
βραχίονες

Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση, καθώς η καρδιακή προσβολή συνδέεται κυρίως με πόνο στο στήθος ή στο αριστερό χέρι, όχι στο λαιμό ή το σαγόνι. Ο πόνος στα παραπάνω σημεία μπορεί να είναι προοδευτικός, οξύς ή αιφνίδιος. Μπορεί να σε ξυπνήσει στη μέση της νύχτας. Αυτός είναι ο λόγος που θα πρέπει να συμβουλευτείς αμέσως τον γιατρό σου, εάν νιώσεις πόνο σ’ αυτά τα σημεία του σώματός σου.

Ξαφνικός πόνος στο στομάχι

Μερικές ενδείξεις για την επικείμενη καρδιακή προσβολή μπορεί να μπερδευτούν με τα συμπτώματα δηλητηρίασης, γρίπης ή καούρας. Μερικές φορές οι γυναίκες βιώνουν πίεση στην κοιλιακή περιοχή, με τις γυναίκες να τον περιγράφουν σαν «να κάθεται ένας ελέφαντας στο στομάχι τους».

Κρύος ιδρώτας

Ο κρύος ιδρώτας είναι ένα άλλο κοινό σύμπτωμα για το έμφραγμα στις γυναίκες. Μπορεί να φαίνεται πως συνδέεται με το στρες, ωστόσο, εάν δεν είχες παρόμοια συμπτώματα στο παρελθόν, τότε θα πρέπει να επισκεφτείς τον γιατρό σου.

Δύσπνοια και ζάλη

Αυτά τα δύο συμπτώματα μπορεί να είναι προειδοποιητικά σημάδια για ένα έμφραγμα, ωστόσο, συνήθως συνοδεύονται και με άλλες ενδείξεις. Γυναίκες που επέζησαν του εμφράγματος περιγράφουν ότι ένιωθαν σαν να έχουν τρέξει σε Μαραθώνιο, ενώ δεν είχαν κουνηθεί απ’ την καρέκλα τους.

Πίεση και πόνος στο στήθος

Ο πόνος, η δυσφορία και το αίσθημα πίεσης στο στήθος είναι συμπτώματα τα οποία εκδηλώνονται ανεξαρτήτως φύλου. Ωστόσο, μερικές γυναίκες βιώνουν τον πόνο όχι στην αριστερή πλευρά του θώρακα, αλλά σε ολόκληρη την περιοχή. Αν ο πόνος ή η πίεση δεν εξαφανίζεται μέσα σε λίγα λεπτά, κάλεσε αμέσως τον γιατρό σου!

Σημείωση!

Αυτά τα σημάδια δεν σημαίνουν πάντα μια καρδιακή προσβολή. Ωστόσο, ο συνδυασμός τους, καθώς και η συχνή εμφάνιση των ίδιων συμπτωμάτων, είναι ένας καλός λόγος για να συμβουλευτείς τον γιατρό σου. Η έγκαιρη ιατρική περίθαλψη μπορεί να σώσει ζωές. Να προσέχεις τον εαυτό σου!

The post Τα πέντε συμπτώματα του εμφράγματος που εμφανίζονται μόνο στις γυναίκες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα