Ισλαμιστική οργάνωση «βλέπει» η γερμανική Αστυνομία πίσω απ’την επίθεση στο πούλμαν της Dortmund

10:51 12/4/2017 - Πηγή: iPop

Ισλαμιστική οργάνωση «βλέπει» η γερμανική Αστυνομία πίσω απ’την επίθεση στο πούλμαν της Dortmund, καθώς στην επιστολή η οποία βρέθηκε στο σημείο της έκρηξης γίνεται αναφορά στη Χριστουγεννιάτικη επίθεση με φορτηγό στο Βερολίνο, αλλά και στη στάση της Γερμανίας απέναντι στον ISIS.

Η επιστολή με την ανάληψη της ευθύνης βρέθηκε σε κοντινή απόσταση απ’ το σημείο της έκρηξης, με τις Αρχές να εξακολουθούν να ερευνούν την αυθεντικότητά της.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι επικρατεί σύγχυση σχετικά με τις

υπάρχουσες πληροφορίες καθώς βρέθηκε μια δεύτερη επιστολή- ανάληψη ευθύνης, σύμφωνα με την οποία πίσω απ’ την επίθεση βρίσκεται μια αντιφασιστική οργάνωση.

Αργά το βράδυ της Τρίτης, η γερμανική Αστυνομία ανακοίνωσε πως δεν γνωρίζει ποιος κρύβεται πίσω απ’ την επίθεση, την οποία και χαρακτήρισε ως σοβαρό περιστατικό. «Αυτή τη στιγμή, δεν είναι ακόμη σαφές ποιο είναι το αληθινό υπόβαθρο αυτής της ενέργειας», επισήμανε ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης του Dortmund.

Ο ίδιος σημείωσε πως οι Αρχές ξεκινούν την έρευνα απ’ την υπόθεση ότι η επίθεση είχε ως στόχο το πούλμαν της Dortmund, ενώ δεν απέκλεισε και τη σύνδεση με την τρομοκρατία.

Η έκρηξη συνολικά τριών εκρηκτικών μηχανισμών έγινε κοντά στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η ομάδα και καθώς οι παίκτες βρίσκονταν καθ’ οδόν για το στάδιο για τον αγώνα με τη Μονακό. Ο αγώνας αναβλήθηκε και προγραμματίστηκε για το βράδυ της Τετάρτης.

Απ’ την επίθεση τραυματίστηκε ο ποδοσφαιριστής Marc Bartra, ο οποίος, όπως έγινε γνωστό, υπεβλήθη σε χειρουργείο καθώς είχε υποστεί κάταγμα στον καρπό.

The post Ισλαμιστική οργάνωση «βλέπει» η γερμανική Αστυνομία πίσω απ’την επίθεση στο πούλμαν της Dortmund appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα