#DressLikeAWoman: Η καλύτερη απάντηση στον μισογύνη πλανητάρχη

Η εκλογή του...
Donald Trump στη θέση του προέδρου των ΗΠΑ θα επηρέαζε -όπως είναι φυσικό- και το ζήτημα του dress code εντός του Λευκού Οίκου. Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρει άνθρωπος που εργάστηκε για την καμπάνια του Trump, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θέλει οι γυναίκες υπάλληλοί του να ντύνονται και "σαν γυναίκες". Ουπς.
Αυτό ήταν αρκετό
για να ξεκινήσει μία καμπάνια στα social media με το hashtag "DressLikeAWoman" και γυναίκες διαφόρων ειδικοτήτων να κοινοποιούν selfies στις οποίες φορούν τη στολή εργασίας τους, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στο σεξιστικό και αναχρονιστικό τρόπο σκέψης του Donald Trump, αναφορικά με το πώς "πρέπει" να ντύνεται μια γυναίκα στο χώρο της εργασίας της.

Εκεί που νόμιζες ότι εδώ και δεκαετίες δεν είναι παράπτωμα να φοράς παντελόνια, κοστούμια και οτιδήποτε άλλο "μη θηλυπρεπές", έρχεται ο τωρινός πρόεδρος των ΗΠΑ και θέτει ζήτημα. Όχι ότι δεν το περίμενες βέβαια, καθώς μόνο προοδευτικό δεν το λες συνολικά στις αντιλήψεις του, αλλά ακόμα και αυτό το outsider που θεωρείται εδώ και δεκαετίες κεκτημένο, γίνεται και πάλι διακύβευμα για μία γυναίκα που εργάζεται για τον Donald Trump

Στην καμπάνια έχουν πάρει μέρος μέχρι στιγμής από γυναίκες αστροναύτες, μέχρι αστυνομικίνες και γιατροί, όλες εκ των οποίων έχουν ένα και μόνο μήνυμα για το νέο πλανητάρχη: τέτοιες αντιλήψεις δεν θα γίνουν αποδεκτές σε κανένα χώρο εργασίας, καθώς πρώτα και κύρια κάθε γυναίκα "φορά" την αξιοπρέπειά της κι αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη.
Keywords
Τυχαία Θέματα