Η αποτυχία Trump για επαναφορά του διατάγματος και τα επόμενα βήματα

18:05 5/2/2017 - Πηγή: iPop

Τον γύρο του κόσμου κάνει από νωρίς το πρωί της Κυριακής η είδηση ότι το Εφετείο στις ΗΠΑ πήγε κόντρα στον Αμερικανό Πρόεδρο, Donald Trump, αποφασίζοντας την μη επαναφορά του διατάγματος για τη μετανάστευση.

Η εν λόγω απόφαση λήφθηκε μετά το αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης

για αναίρεση της δικαστικής απόφασης η οποία «παγώνει» το διάταγμα.

Κι ενώ ο D. Trump, μετά την προσφυγή του Υπ. Δικαιοσύνης, μιλούσε για «νίκη για το καλό της χώρας», η απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί μια μεγάλη αποτυχία για τον ίδιο.

Τα βλέμματα όλων στρέφονται πλέον στον Trump και τον Λευκό Οίκο, καθώς δεν έχει υπάρξει κάποια τοποθέτηση από μεριάς τους μετά την απόρριψη της προσφυγής.

Ποια είναι, όμως, τα επόμενα βήματα;

Το δικαστήριο, αποφασίζοντας την μη επαναφορά του διατάγματος, ζήτησε απ’ τις δύο πλευρές να καταθέσουν τις θέσεις τους για να ληφθεί οριστική απόφαση.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, οι δικηγόροι καλούνται να απαντήσουν στην προσφυγή της αμερικανικής Κυβέρνησης μέχρι τις 11:59μ.μ. (τοπική ώρα) της Κυριακής. Τότε, το υπουργείο Δικαιοσύνης θα πρέπει με την σειρά του να καταθέσει απάντηση μέχρι τις 3μ.μ. (τοπική ώρα) της Δευτέρας.

Σημειώνεται πως η προσφυγή του υπουργείου Δικαιοσύνης ανέφερε: «Η απόφαση του δικαστή βλάπτει το κοινό με το να ασκεί επιβολή στην εκτελεστική εξουσία. Παράλληλα, αμφισβητεί την κρίση του προέδρου των ΗΠΑ όσον αφορά την εθνική ασφάλεια».

Photo: Getty

The post Η αποτυχία Trump για επαναφορά του διατάγματος και τα επόμενα βήματα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα