Νέες ταυτότητες – Πώς είναι – Τι θα αναγράφουν – Πότε έρχονται – Πόσο κοστίζουν

10:51 30/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Πραγματικότητα θα γίνουν σε λίγο διάστημα οι ταυτότητες με μικροτσίπ. Οι νέες ταυτότητες θα περιέχουν μικροτσίπ στο οποίο σε πρώτη φάση θα αποθηκεύονται βιομετρικά χαρακτηριστικά. Σε δεύτερη φάση ίσως περιλαμβάνουν και τον ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ κλπ έτσι ώστε η χρήση της να επεκταθεί και στις υγειονομικές υπηρεσίες αλλά και στην εφορία, ίσως και στις τράπεζες. Αργότερα βέβαια μπορούν

να αποθηκευτούν σε αυτές και πολά άλλα στοιχεία του κατόχου καθώς οι δυνατότητες της νέας τεχνολογίας θα είναι τεράστιες.
Η έλευση των νέων ταυτοτήτων φαίνεται ότι υπαγορεύτηκε από τις εντονότατες αντιδράσεις, κυρίως από τις ΗΠΑ, για αλλαγή των υπαρχόντων ταυτοτήτων, οι οποίες πλαστογραφούνται εύκολα.

Το κόστος απόκτησης των νέων ταυτοτήτων – εκτός από την φωτογραφία – θα είναι 10 ευρώ, όσο είναι δηλαδή το αντίτιμο του παραβόλου. Στο κράτος υπολογίζεται ότι οι ταυτότητες αυτές θα κοστίσουν περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ συνολικά.

Η διαδικασία για τις νέες ταυτότητες προβλέπει ότι οι επιτροπές που έχουν αναλάβει το έργο θα πρέπει να έχουν παραδώσει τους φακέλους με τις προτάσεις τους ως τα μέσα Ιουνίου. Θα ακολουθήσει ο σχετικός διαγωνισμός για τον ανάδοχο και κατόπιν έως την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2017 θα ξεκινήσει η κυκλοφορία των νέων ταυτοτήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα