To 6ο Thessaloniki Pride και η απόπειρα διακοπής από ακροδεξιούς

21:52 17/6/2017 - Πηγή: iPop

Το 6ο Thessaloniki Pride ξεκίνησε λίγο μετά τις 21:00 του Σαββάτου, όπως κάθε χρόνο από τον Λευκό Πύργο. Το φετινό σύνθημα της παρέλασης είναι «Έλα όπως είσαι», ενώ πλήθος κόσμου, οργανώσεις και συλλογικότητες συμμετέχουν.

Στόχος του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, όπως τον περιέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης είναι:

Το 6ο Thessaloniki Pride είναι αφιερωμένο στο δικαίωμά μας να προσδιοριζόμαστε

όπως εμείς νιώθουμε και στην υποχρέωσή μας να σεβόμαστε τους αυτοπροσδιορισμούς των άλλων για τους εαυτούς τους. Με την ολοένα αυξανόμενη ορατότητα της LGBTIQ+ κοινότητας η κοινωνία εξοικειώνεται όλο και περισσότερο με τις ταυτότητες που αφορούν το σεξουαλικό προσανατολισμό, καθώς και την ταυτότητα, την έκφραση και τα χαρακτηριστικά φύλου. Οι ταυτότητες αυτές προστίθενται δίπλα στις υπόλοιπες και γίνεται αντιληπτό ότι ένα άτομο έχει πολλαπλές ταυτότητες μέσω των οποίων προσδιορίζεται έναντι των άλλων. Στο σημείο αυτό ο ρόλος του Thessaloniki Pride είναι να υπενθυμίσει ότι οι σεξουαλικές και οι έμφυλες ταυτότητες, όπως άλλωστε κάθε ταυτότητα, αφορούν το ίδιο το άτομο που τις φέρει και επιλέγει να αυτοπροσδιορίζεται με αυτές. Το κάθε άτομο έχει δικαίωμα να υιοθετεί και να συμπεριφέρεται με όποια ταυτότητα και έκφραση φύλου το αντιπροσωπεύει, να είναι ορατή η προσωπικότητά του, να ερωτεύεται όποια, όποιον και όποιο θέλει και αντίστοιχα να αποδέχεται και να σέβεται το ανάλογο δικαίωμα των υπολοίπων, τις διαφορετικές και κάθε είδους ταυτότητες.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Ωστόσο, άτομα του ακροδεξιού χώρου αποπειράθηκαν να διακόψουν την πορεία του 6ου Thessaloniki Pride, τραβώντας κάδους απορριμμάτων στη μέση της οδού Τσιμισκή, στο ύψος της Αγίας Σοφίας.

Στο σημείο έφτασαν δυνάμεις των ΜΑΤ, καθώς οι ακροδεξιοί αρνούνταν να αποχωρήσουν, αλλά τελικά τους απώθησαν με τις ασπίδες και η παρέλαση συνεχίστηκε.

The post To 6ο Thessaloniki Pride και η απόπειρα διακοπής από ακροδεξιούς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα