SOS: Μην το διαβάσουν παιδιά -η Χιονάτη δεν ήταν ό,τι έδειχνε!

22:01 12/5/2014 - Πηγή: iPop

Τα παραμύθια γράφουν για τέρατα, αλλά γράφουν επίσης και τέρατα. Μια άλλη ανάγνωση της Χιονάτης -εντελώς υποκειμενική του υπογράφοντα, αλλά και εντελώς λογική- αποκαλύπτει τα εξής (προφανή):
Κατ’αρχάς, καλό θα ήταν η Χιονάτη να αφήσει τις κλάψες περί κακής μητριάς. Ήξερε από την αρχή ότι η μητριά της ήταν μάγισσα. Και τι έκανε; Αντί να θωρακιστεί και να αντιμετωπίσει τη ζωή με αυτά που της έτυχαν, προτιμούσε να κλαίγεται σαν τη Ρούλα Βροχοπούλου όταν την παράτησε ο Φραν. Έπρηζε τα ζώα την ώρα που έβγαζε νερό από το πηγάδι και, εννοείται, ότι το νου της τον είχε συνέχεια στο κιχρί: Πότε θα

έρθει ο πρίγκιπας να την πάρει, όχι να πάει να πιάσει τη μητριά και να τη μαδήσει τρίχα τρίχα στο κάτω κάτω. Ένα το κρατούμενο λοιπόν: Πρήχτρα.
Δεύτερον: Το κοριτσάκι είχε θέμα με το βασανισμό των ζώων. Εκτός από τα ψυχολογικά που τους δημιουργούσε με τις εμμονές της, μετά, όταν τό’σκασε και πήγε στο σπίτι των νάνων, τα εκμεταλλεύτηκε φυσικά, πολύ απλά διότι ήταν ΜΟΥΛΑΡΑ η ίδια: Εκείνη τραγουδούσε και σφύριζε -εννοείται για τον γκόμενο που ονειρεύεται- κι έβαλε τα ζώα να κάνουν όλη τη βρόμικη δουλειά. Κουνάβια να σκουπίζουν με την ουρά τους, σπουργίτια να ξεσκονίζουν και να τινάζουν σεμεδάκια, ελάφια να κάνουν τις κρεμάστρες ρούχων, πάλι καλά που δεν έβαλε και ψάρια να της κάνουν απολέπιση στη φτέρνα.


Τρίτον: Κοιμήθηκε στο κρεβάτι των νάνων με το που μπήκε στο σπίτι τους, σαν Βουλγάρα σε διαφήμιση 090. Αυτό συντελεί επιπλέον στην μη αθωότητα που -και καλά- ήθελε να δείχνει ότι έχει, αν σκεφτείς το εξής: πίστεψε πως στο σπίτι μένουν εφτά παιδάκια. Άρα; Άρα και παιδεράστρια.
Τέταρτον: Έκανε τη χαζή μόνο και μόνο για να προχωρήσει η ιστορία και να έρθει ο γκόμενος. Διότι, σιγά μη και δεν κατάλαβε ότι η γριά είναι η μάγισσα μητριά. Άσε μας κουκλίτσα μου, τό’χουμε δει το έργο.
Πέμπτον: Εκμεταλλεύτηκε και τους νάνους. Τους έστελνε από το χάραμα να σκάβουν στο ορυχείο κι αυτή το έξυνε και τραγουδούσε (για τον γκόμενο πάντα). Και τα ζώα συνέχιζαν να της κάνουν τη Φίλιππινέζα φυσικά.
Έκτον: Αχάριστη. Μουλάρα. Ο γκόμενος να έρθει να την πάρει κι όλα τ” άλλα στο απ’αυτό της. Με το που ήρθε επιτέλους, έκλασε τους νάνους κανονικότατα, τους είπε ένα βιαστικό γεια, κλαίγανε και χτυπιόντουσαν οι νάνοι από τη στενοχώρια, αλλά αυτή τίποτα, νααααα ένα χαμόγελο. Ούτε στο γάμο δεν τους κάλεσε. Να τους πει, κοιτάξτε νάνοι, ωραία περάσαμε, save the date, παντρεύομαι στις τάδε του μηνός, ελάτε να φάτε κουφέτα, γαμοπίλαφο, κάτι. Όχι βέβαια. Καβάλησε το άλογο και μην τον είδατε τον Παναή.
Αυτά.
(περιμένω προτάσεις και για άλλους παραμυθένιους χαρακτήρες)

The post SOS: Μην το διαβάσουν παιδιά -η Χιονάτη δεν ήταν ό,τι έδειχνε! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα