Personal training ή γυμναστήριο – Ιδού η απορία και η απάντηση…

15:03 17/3/2016 - Πηγή: iPop

Και σε τελική ανάλυση τι παραπάνω έχει ένας personal trainer από το γυμναστήριο της γειτονιάς; Αξίζει η επένδυση μέσα στην κρίση; Αν σκέφτεσαι να ξεκινήσεις γυμναστική και διχάζεσαι ανάμεσα στο δίλημμα personal training ή γυμναστήριο, τότε ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσουμε λίγο το τοπίο…

Η επιλογή ανάμεσα στο personal training ή το γυμναστήριο, εξαρτάται από το τι έχει σημασία για τον καθένα μας. Η υγεία μας ή το να αγοράσω άλλο ένα ρούχο ή ένα gadget κτλ… Κάποιοι χαλάνε ένα μισθό ολόκληρο στα ποτά και στα τσιγάρα! Άρα σίγουρα το να δαπανήσουμε ένα ποσό για την υγεία μας είναι πιο σημαντικό.

Φυσικά και έχει μεγάλη διαφορά να έχετε τον προσωπικό σας personal trainer, από το να ψάχνετε τον γυμναστή για να σας δείξει την επομένη άσκηση. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως την ίδια ώρα ένας γυμναστής που βρίσκεται σε ένα γυμναστήριο ασχολείται και με άλλους ασκούμενους, οπότε το να επιβλέπει πως κάνετε μια άσκηση είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο κι έτσι οι κίνδυνοι τραυματισμών αυξάνονται.

Το personal training λοιπόν είναι για όλο το κόσμο! Για αυτούς που θέλουν να χάσουν κιλά με ασφάλεια και συνέπεια, για αυτούς που έχουν κάποια μυοσκελετικά προβλήματα, για αθλητές που θέλουν σωστή προετοιμασία και για όλες τις ηλικίες και τα βαλάντια.

Επίσης σημαντικό στοιχείο του personal training, είναι πως μπορεί να γίνει στο χώρο σας, έχοντας τον βασικό εξοπλισμό ή ακόμα και με το βάρος του σώματος, χωρίς μετακινήσεις και πολυκοσμία. Σίγουρα έτσι θα πετύχετε πιο γρήγορα το στόχο σας, με ασφάλεια, ενώ θα δείτε ένα καλό αποτέλεσμα, αφού βέβαια προσέχετε και τη διατροφή σας.

Όσον αφορά το οικονομικό της υπόθεσης, παλαιότερα υπήρχαν λίγοι personal trainerw και το είδος θεωρούνταν πολυτέλεια! Τα τελευταία χρόνια όμως, έχουν ανοίξει πολλά studio με προσιτές τιμές και personal προγράμματα πιο ομαδικά 3-4 ατόμων. Από εκεί και πέρα σίγουρα ένας έμπειρος personal, ο οποίος έρχεται σπίτι σας, θα κοστίζει λίγο περισσότερο, αλλά όπως λένε, «ό,τι πληρώνεις- παίρνεις»!

Η επιλογή του κατάλληλου personal trainer

Καλό θα είναι να είναι κάποιος πιστοποιημένος γυμναστής με εμπειρία γιατί τα τελευταία χρόνια υπάρχουνε πολλοί χομπίστες-bodybuilders, που κάνουν απλά βάρη και γίνονται ειδικοί, οι κάποιοι πρώην αθλητές που ξαφνικά γίνονται γυμναστές. Οπότε εκτός από πιστοποίηση, καλό θα ήτανε να πάρουμε συστάσεις και να προσέξουμε να είναι η βασική του ασχολία!

Ένα ακόμα βασικό για την επιλογή του personal trainer θα πρέπει η εμφάνιση του, δηλαδή το σώμα του να μην είναι σαν να χρειάζεται και αυτός personal trainer! Θα πρέπει να είναι σε καλή φυσική κατάσταση (μπορεί να κάνετε outdor training και να πρέπει να τρέξετε μαζί). Ο έμπειρος personal σας λοιπόν, θα πρέπει να αποτελεί πρότυπο για σας, να μπορεί να σας μεταδώσει τις γνώσεις του και να σας βοηθήσει με ασφάλεια να επιτύχετε τους στόχους σας!

Καλή επιτυχία!

Κρις Βάλλας

Personal Trainer, Fitnees Instructor, Nike Elite Athlets & Influencer & PR Ambassador & Instructor της Nike Greece

The post Personal training ή γυμναστήριο – Ιδού η απορία και η απάντηση… appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα