Αλεξιάδης : Δεν τίθεται ζήτημα αναδρομικής φορολόγησης εισοδήματος

14:27 17/3/2016 - Πηγή: iPop

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Τρύφωνας Αλεξιάδης διαβεβαιώνει πως δε θα υπάρξει αναδρομική φορολόγηση εισοδήματος για το 2015.

Ενώ συνεχίζονται για ακόμα μια ημέρα, οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις μεταξύ των επικεφαλής των Θεσμών και του ελληνικού οικονομικού επιτελείου στα πλαίσια της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Τρύφωνας Αλεξιάδης, διαβεβαιώνει πως δε θα υπάρξει αναδρομική φορολόγηση εισοδημάτων για το 2015.

Συγκεκριμένα, ο μιλώντας στη Βουλή,

ο κ.Αλεξιάδης τόνισε πως τα θέματα της φορολογικής κλίμακας και του αφορολόγητου, παραμένουν στις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς, τονίζοντας πως οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ζητούν αποδείξεις, στις αγορές τους, ενώ επισήμανε πως με τη θεσμοθέτηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, οι αποδείξεις δε θα είναι αναγκαίες.

Σημειώνεται πως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως η Κυβέρνηση εξετάζει τη δημιουργία ειδικής διάταξης «με την οποία οι φορολογούμενοι, θα έχουν τη δυνατότητα να σπάσουν τις 3 διμηνιαίες δόσεις καταβολής φόρου, σε όσες περισσότερες μηνιαίες δόσεις είναι δυνατόν», επισημαίνοντας ωστόσο πως κάτι τέτοιο, μπορεί να συμβεί μόνο κατόπιν της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς.

Τέλος, αναφορικά με τη διάταξη διαφάνειας στη διαφημιστική δαπάνη των τραπεζών, ο κ.Αλεξιάδης, δήλωσε πως θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα τόσο για τις ΔΕΚΟ, όσο και με τις εταιρείες, βάσει νομοθετικών ρυθμίσεων.

photo:©INTIMEnews/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

The post Αλεξιάδης : Δεν τίθεται ζήτημα αναδρομικής φορολόγησης εισοδήματος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα