Oι πρώτες πτήσεις από αμερικανικά αεροδρόμια προς Αβάνα, μετά το 1961 είναι γεγονός

11:44 28/11/2016 - Πηγή: iPop

Μόλις τρεις μέρες μετά τον θάνατο του ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, ξεκίνησαν σήμερα το πρωί, οι πρώτες τακτικές εμπορικές πτήσεις μεταξύ αμερικανικών αεροδρομίων και της Αβάνας.

Στις 31 Αυγούστου η εταιρεία JetBlue πραγματοποίησε την πρώτη τακτική εμπορική πτήση από το 1961 μεταξύ του αεροδρομίου Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα και της πόλης Σάντα Κλάρα στην κεντρική Κούβα.
Από τότε αρκετές αεροπορικές εταιρείες ακολούθησαν την τακτική της και συνδέουν με τακτικές πτήσεις τις ΗΠΑ

με πολλές κουβανικές πόλεις, χωρίς όμως να συνδέουν με αυτές και την Αβάνα. Η πρώτη πτήση της American Airlines πρόκειται να αναχώρησε σήμερα στις 7:30 από το Μαϊάμι για το αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί της Αβάνας.

Όπως αναφέρει η Μάρθα Πάντιν, εκπρόσωπος της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας:

Θα γίνουμε η πρώτη αμερικανική εταιρεία που διαθέτει τακτική σύνδεση με την κουβανική πρωτεύουσα εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια

Σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, από την Τετάρτη η American Airlines, πρόκειται να πραγματοποιεί τέσσερις πτήσεις ημερησίως από το Μαϊάμι, προς την Αβάνα. Μια άλλη τακτική πτήση θα ξεκινά από το Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ.

Κα η JetBlue, από την πλευρά της, ξεκίνησε απευθείας πτήση από τη Νέα Υόρκη στην Αβάνα σήμερα στις 08:58. Μάλιστα, ως το τέλος του έτους αναμένεται να ξεκινήσουν 110 καθημερινές πτήσεις, που θα συνδέουν την Κούβα με τις ΗΠΑ, από τις οποίες οι 20 θα έχουν προορισμό την Αβάνα.

Παρά το οικονομικό εμπάργκο που έχει επιβληθεί από τις ΗΠΑ στη Κούβα από το 1962, οι Αμερικανοί θα είναι σε θέση να ταξιδεύουν στην Κούβα, εφόσον πληρούν τα κριτήρια μίας εκ των 12 κατηγοριών ταξιδιών που επιτρέπονται, λόγω θρησκευτικών, εκπαιδευτικών, αθλητικών ή πολιτιστικών σκοπών.

Photo: ABC News

The post Oι πρώτες πτήσεις από αμερικανικά αεροδρόμια προς Αβάνα, μετά το 1961 είναι γεγονός appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα