Οι αλήθειες που πρέπει να ξέρεις πριν πάρεις σκύλο

12:02 8/7/2017 - Πηγή: iPop

Όλοι θέλουν μια χνουδωτή συντροφιά μέσα ή και έξω από το σπίτι. Βέβαια όσο και αν τα ζώα μας κάνουν παρέα και παίζουν μαζί μας, η φροντίδα τους δεν είναι μία απλή υπόθεση. Οι μικρές αυτές ψυχούλες χρειάζονται αγάπη και πολύ περιποίηση. Για το λόγο αυτό πρέπει να το σκεφτόμαστε καλά πριν πάρουμε ένα σκυλάκι κοντά μας.

Το βασικότερο όλων είναι πως τα σκυλιά μοιάζουν με μικρά παιδιά. Αυτό από μόνο του σημαίνει πως μεγαλώνοντας ένα σκύλο άμεσα αποκτάς μεγάλη ευθύνη. Τα σκυλιά δεν μεγαλώνουν μόνα τους. Δεν είναι δυνατόν

να λείπεις όλη μέρα από το σπίτι και να περιμένεις να μεγαλώσουν μόνα τους. Οφείλεις να τους αφιερώσεις τον ανάλογο χρόνο.

Είναι αλήθεια ότι ένα από τα πιο ευχάριστα πράγματα που σου προσφέρει η συντροφιά ενός σκύλου είναι τα χάδια και τα παιχνίδια. Οι ανάγκες τους όμως δεν σταματούν εκεί. Χρειάζονται όλα όσα χρειάζεσαι και συ, φροντίδα για καλή διατροφή, νερό, μπάνιο, βόλτα.

Αν είσαι έτοιμος να ανταπεξέλθεις στα παραπάνω, και θέλεις ακόμα να πάρεις ένα κουταβάκι, καλό είναι να μάθεις ορισμένες αλήθειες:

Το κουταβάκι σου χρειάζεται μία περίοδο προσαρμογής στο νέο χώρο. Είναι πολύ πιθανό να λερώνει παντού στην αρχή και να αργήσει να μάθει σε συγκεκριμένες συνήθειες.Η βόλτα έξω δεν είναι μια απλή διαδικασία. Το σκυλάκι σου δεν είναι προστατευμένο από τους κινδύνους ιδιαίτερα όταν στην περιοχή υπάρχουν ζώα που είναι αδέσποτα ή έχουν εγκαταλειφθεί. Ακόμα όταν το σκυλάκια σου κάνει ακαθαρσίες οφείλεις να έχεις μαζί μια σακουλίτσα για να τις μαζέψεις. Κάθε φορά που σε τρομάζει αυτό να σκέφτεσαι ότι δεν είσαι ο μόνος που το κάνει… Το ίδιο κάνει και η πριγκίπισσα της Σουηδίας!Τα ζωάκια καμιά φορά γίνονται ζημιάρικα. Η φαντασία τους τα οδηγεί σε παιχνίδια και εξερευνήσεις που μπορεί να μην έχουν πολύ κατάληξη. Προσοχή! Μην λυγίσεις! Όταν το μαλώσεις θα αρχίσει να σου κάνει γλύκες και αγάπες. Αν σε «καταφέρει», τότε μάντεψε ποιος θα έχει τον πρώτο λόγο στη σχέση σας!Κάθε χνουδωτή μπάλα έχει τη δική της ομορφιά, αλλά και τα δικά της κουσούρια. Πρέπει να ξέρεις τις ιδιαιτερότητες κάθε ράτσας για να μπορέσεις να τα διαχειριστείς. Για παράδειγμα τα jack russel και τα mini pinscher είναι γεμάτα ενέργεια και τρέλα. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορείς να πεις πως είναι από τα σκυλιά που περνούν απαρατήρητα.Ένας σκύλος δεν είναι μία ανέξοδη υπόθεση. Πρέπει να το αντέχεις οικονομικά για να πάρεις κοντά σου έναν. Τα σκυλιά έχουν ανάγκη από φαγητό, εμβόλια, γιατρούς. Σκέψου καλά, λοιπόν, έχεις τα χρήματα να αναλάβεις την φροντίδα του.

Τα ζώα είναι μια από τις πιο όμορφες συντροφιές. Μπορούν να σου προσφέρουν απέραντη αγάπη και να μείνουν για πάντα δίπλα σου. Δεν αξίζει ένας τέτοιος πιστός φίλος την αμέριστη αγάπη και προσοχή σου;

The post Οι αλήθειες που πρέπει να ξέρεις πριν πάρεις σκύλο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα