Obama εναντίον Trump για την κατάργηση του DACA: «Βάρβαρη απόφαση»

07:44 6/9/2017 - Πηγή: iPop
O Barack Obama μπορεί πλέον να μην σχολιάζει σε καθημερινή βάση στα social media όσα γίνονται στις ΗΠΑ και τις πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνει η τρέχουσα Κυβέρνηση, ωστόσο, όταν κρίνει ότι είναι αναγκαίο δεν διστάζει να επιτεθεί ευθέως. Τελευταία αφορμή στάθηκε η κατάργηση του προγράμματος DACA απ’ τον Trump για την προστασία των ανήλικων μεταναστών.

Σε ανάρτησή του στο Facebook,

o Barack Obama χαρακτήρισε ως «βάρβαρη και αυτοκαταστροφική» την απόφαση του Trump να καταργήσει το πρόγραμμα που προσφέρει προστασία από την απέλαση μεταναστών, οι οποίοι είχαν εισέλθει στη χώρα δίχως νόμιμα έγγραφα όταν ήταν ακόμη ανήλικοι.

Το DACA είχε θεσπιστεί το 2012 απ’ τον Obama, ο οποίος βοήθησε να προστατευθούν απ’ την απέλαση 800.000 νέοι που κατέφθασαν στις ΗΠΑ όταν ήταν ανήλικοι.

Σύμφωνα με τον τέως Αμερικανό Πρόεδρο, «ο διωγμός αυτών των ανθρώπων δεν θα μειώσει τους δείκτες ανεργίας, δεν θα ελαφρύνει τους φόρους κανενός, ούτε θα αυξήσει τους μισθούς… Στην ουσία, το ζήτημα αφορά την στοιχειώδη αξιοπρέπεια».

Ο Obama συνέχισε τονίζοντας πως αυτοί είναι νέοι άνθρωποι που μεγάλωσαν στην Αμερική, παιδιά που σπούδασαν στα σχολεία, νέοι ενήλικες που ξεκίνησαν την επαγγελματική τους ζωή, «πατριώτες που έχουν δεσμευτεί να σεβαστούν την σημαία μας».
Στην απόφαση του Trump αντέδρασε και ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, ο οποίος έκανε λόγο για μια θλιβερή μέρα για τις ΗΠΑ.

Η απόφαση για την κατάργηση του DACA δεν είναι απλά λανθασμένη. Είναι ιδιαίτερα βάρβαρο να προσφέρεις στους νέους ανθρώπους το Αμερικανικό Όνειρο, να τους ενθαρρύνεις να βγουν από τις σκιές και να εμπιστευτούν την κυβέρνησή μας και τότε να τους τιμωρείς για αυτό

Απ’ την πλευρά του, ο Αμερικανός Πρόεδρος Trump σημείωσε πως έχει… μεγάλη καρδιά γι’ αυτούς τους ανθρώπους, στους οποίους αποφάσισε να κόψει την προστασία και δήλωσε πως ελπίζει το Κογκρέσο να καταλήξει σε μια νομοθετική επίλυση για αυτούς.

Έχω μια μεγάλη καρδιά για τους ανθρώπους για τους οποίους μιλάμε, μια μεγάλη αγάπη για αυτούς

Photo: Jack Gruber/Getty Images

The post Obama εναντίον Trump για την κατάργηση του DACA: «Βάρβαρη απόφαση» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα