O Putin κάνει μήνυση στις ΗΠΑ

20:09 5/9/2017 - Πηγή: iPop
Μήνυση στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Αμερικανική Κυβέρνηση κάνει ο Vladimir Putin με αφορμή το κλείσιμο του Ρωσικού Γενικού Προξενείου στο Σαν Φρανσίσκο την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ρώσος Πρόεδρος έδωσε εντολή στο ΥΠΕΞ της χώρας του να καταθέσει μήνυση σε βάρος της Κυβέρνησης των ΗΠΑ για τα διπλωματικά μέτρα, τα οποία έλαβε η Ουάσινγκτον, κλείνοντας το Ρωσικό

Προξενείο, όπως επίσης κι ακόμα δύο οικήματα που χρησιμοποιεί η Μόσχα στην Ουάσινγκτον και τη Νέα Υόρκη.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο Πρόεδρος Putin είχε προειδοποιήσει ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον των αμερικανικών Αρχών λόγω «παραβίασης των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας της Ρωσίας».

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως η Μόσχα έχει το δικαίωμα να μειώσει περαιτέρω τον αριθμό του διπλωματικού προσωπικού των ΗΠΑ στη Μόσχα, «ως απάντηση στην άξεστη μεταχείριση που επιφύλαξε η Ουάσινγκτον στη ρωσική διπλωματική αποστολή στην αμερικανική επικράτεια».

Σχετική ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ αναφέρει πως ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε στον Αμερικανό ομόλογό του, κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία την Τρίτη, ότι η κατάσχεση των ρωσικών διπλωματικών εγκαταστάσεων συνιστά μια κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

The post O Putin κάνει μήνυση στις ΗΠΑ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα