Ο σκύλος σου φοβάται τα παιδιά; Μάθε γιατί!

19:57 14/7/2017 - Πηγή: iPop

Σε ορισμένα σκυλιά δεν αρέσουν τα παιδιά. Μερικά τα φοβούνται. Εμείς οι ενήλικες γνωρίζουμε ότι τα παιδιά είναι αβλαβή αλλά το σκυλί μας μπορεί να μην είναι τόσο σίγουρο.

Για ένα σκυλί που δεν έχει μεγαλώσει με παιδιά, δεν έχει συνηθίσει τις φωνές και τις εκρήξεις ενθουσιασμού τους. Το μέγεθος, οι ήχοι και οι κινήσεις του παιδιού μπορεί να φαίνονται ξένοι ή απειλητικοί για ένα σκυλί.

Τα σκυλιά επικοινωνούν με το σώμα τους και τους ήχους καθώς δεν μπορούν να χρησιμοποιούν λέξεις. Έχουν πιθανώς συνηθίσει τον τρόπο με τον οποίο οι ενήλικες μιλάνε και αντιδρούν.

Από την οπτική

των σκυλιών ένα παιδί μπορεί να μη φαίνεται σαν άνθρωπος. Ένα παιδί έχει πιο ψιλή φωνή. Ένα μικρό παιδί μπορεί να είναι αυθόρμητο και άτσαλο με τις κινήσεις του. Τα παιδιά μπορεί να βλάψουν τα κατοικίδια ζώα ή ακόμα και να πέσουν πάνω σε αυτά.

Τα σκυλιά εξαρτώνται από τη γλώσσα του σώματος για να εκτιμήσουν το περιβάλλον και τα άλλα όντα στον κόσμο τους. Ένα παιδί μπορεί να στείλει μηνύματα που ένα σκυλί δεν μπορεί να αποκωδικοποιήσει.

Κατά το στάδιο ανάπτυξης ενός σκύλου, αυτός μαθαίνει πως να αλληλεπιδρά με τον άνθρωπο. Εάν δεν υπάρχουν παιδιά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ένας σκύλος τα αντιλαμβάνεται ως απειλή.

Ωστόσο μην ανησυχείς! Υπάρχει τρόπος να διδάξεις το σκυλί σου να αισθάνεται πιο ασφαλής γύρω από τα παιδιά. Ζήτα από τον σκύλο σου να καθίσει ήσυχα και επιβράβευσε τον κάθε φορά για την συμπεριφορά του. Να είσαι βέβαιος ότι προτεραιότητά σου είναι να τους κρατήσεις όλους ασφαλείς και ποτέ να μην τιμωρείς το σκυλί σου όταν ενεργεί με βάση το ένστικτό του.

Και επειδή τα σκυλιά δεν μπορούν να μιλήσουν για τον εαυτό τους, οι ενήλικες πρέπει να μιλήσουν για αυτά.

Οι ενήλικες πρέπει να μάθουν να ερμηνεύουν την γλώσσα του σώματος ενός σκύλου, έτσι ώστε να μπορούν να εκτιμήσουν την κατάσταση και να μην είναι απλώς ο συνήγορος του παιδιού αλλά και ο συνήγορος του σκύλου.

The post Ο σκύλος σου φοβάται τα παιδιά; Μάθε γιατί! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα