O 16χρονος Έλληνας που έκλεψε τις εντυπώσεις στην Εβδομάδα design του Μιλάνου | Photos

11:01 8/4/2017 - Πηγή: iPop

Ένας 16χρονος Έλληνας έκλεψε τις εντυπώσεις στην Εβδομάδα design του Μιλάνου, καθώς δημιούργησε και παρουσίασε ένα ιγκλού φτιαγμένο από σωσίβια προσφύγων.

Πρόκειται για τον Αχιλλέα Σούρα, γεννημένο στο Λονδίνο, ο οποίος ζει στη Βαρκελώνη και κατάφερε να φτιάξει ένα ιγκλού, με τη βοήθεια 1.000 σωσιβίων προσφύγων.

Ο νεαρός Έλληνας παρουσίασε το έργο του στο πλαίσιο της έκθεσης «SOS Save Our Souls», η οποία φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο του ιταλικού στούντιο design

Moroso. Η έκθεση γίνεται με τη στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και της ελληνικής πρεσβείας στη Ρώμη.

Ένα αντίστοιχο ιγκλού, αλλά μικρότερο, είχε παρουσιάσει ο Αχιλλέας Σούρας και στο Μουσείο Θαλασσινής Ιστορίας στη Βαρκελώνη. Τότε, είχε χρησιμοποιήσει 52 σωσίβια απ’ τις ακτές της Λέσβου.

Για το νέο ιγκλού, ο Σούρας πήρε τα σωσίβια, τα έκοψε και τα έφτιαξε έτσι ώστε να θυμίζουν κολώνες πάγου.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, στόχος του είναι η αδιάβροχη δομή να εκλαμβάνεται ως καταφύγιο και καλωσόρισμα για τους πρόσφυγες που καταφθάνουν στις ευρωπαϊκές ακτές.

Μιλώντας στο Dezeen, ο νεαρός Αχιλλέας είπε:

Η κρίση του προσφυγικού ήταν απλά μια σειρά αριθμών στις ειδήσεις». Όταν, όμως, σήκωσα απ’ το έδαφος ένα σωσίβιο, έπαψε να είναι μόνον υλικό. Όταν κρατάς ένα σωσίβιο στα χέρια σου και μυρίζεις τη θάλασσα, βλέπεις τα πράγματα από διαφορετικό πρίσμα και συνειδητοποιείς ότι κάθε σωσίβιο αντιπροσωπεύει μια ανθρώπινη ζωή. Δεν μπορεί, πια, οι πρόσφυγες, οι άστεγοι και οι λιγότερο προνομιούχοι να είναι εκτός «οπτικής γωνίας μας» εκτός «της σκέψης μας». Αυτά είναι παγκόσμια ζητήματα που επηρεάζουν όλους μας, και πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις. Για το καλό όλων μας

The post O 16χρονος Έλληνας που έκλεψε τις εντυπώσεις στην Εβδομάδα design του Μιλάνου | Photos| Photos appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα