Τσίπρας: Η λύση για την σημερινή κρίση δεν βρίσκεται στην περιχαράκωση αλλά στη συνεργασία

13:23 24/4/2017 - Πηγή: iPop

Από το Forum Αρχαίων Πολιτισμών στο Ζάππειο Μέγαρο o Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε ομιλία λίγες ώρες μετά τις διαδοχικές συναντήσεις του με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Κίνας και του Ιράν, δίνοντας έμφαση στη σημασία της συνεργασίας των πολιτισμών και στη λύση η οποία βρίσκεται στη συνεργασία και τη συλλογικότητα.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε στην ομιλία του πως αυτό που ενώνει τους

λαούς είναι η ισχύς της γνώσης, της Παιδείας, της οικουμενικής προόδου.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο διεθνές δίκαιο και σ’ ένα μέλλον ειρήνης και σταθερότητας με επίκεντρο των Άνθρωπο.

Ως Ελλάδα, η Ιστορία και η Γεωγραφία μας μας οδηγεί να ταυτίσουμε την έννοια της συνεργασίας και του διαλόγου με την έννοια της δημιουργίας του κόσμου. Η Ελλάδα είναι στο σταυροδρόμι Ηπείρων, θρησκειών, πολιτισμών και εμπορίου

Βρισκόμαστε σ’ ένα ιστορικό σταυροδρόμι κρίσεων, συνέχισε ο Πρωθυπουργός, ενώ τόνισε πως η λύση βρίσκεται στη συνεργασία και τη συλλογικότητα προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν οι κρίσεις της εποχής.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, τόνισε ο Α. Τσίπρας, πως ο Πολιτισμός αποτελεί εθνικό κεφάλαιο. «Το Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών μπορεί να συμβάλλει στην αξιοποίηση του εθνικού κεφάλαιο με σεβασμό στην εθνική κληρονομιά».

Όπως σημείωσε ο Πρωθυπουργός, είναι ύψιστης σημασίας η συνεργασία των πολιτισμών προκειμένου να έρθει στο φως το μεγαλείο του ανθρώπινου πνεύματος.

Ιστορία, θρησκεία και πολιτισμός μπορούν να γίνουν γέφυρες διασύνδεσης και όχι λόγοι συγκρούσεων. Κάτω απ’ τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, σήμερα στέλνουμε μήνυμα συνεργασίας για την παγκόσμια ειρήνη, τον αλληλοσεβασμό και την αλληλοκατανόηση

Οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους ΥΠΕΞ της Κίνας και του Ιράν

Κατά τη συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Wang Yi, συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Κίνας με έμφαση στην οικονομική, εμπορική, τουριστική και πολιτιστική συνεργασία, ενόψει της επικείμενης συμμετοχής του Πρωθυπουργού στην Διάσκεψη One Belt, One Road και των συναντήσεών του στο περιθώριο αυτής με τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό της ΛΔ της Κίνας.

Κατά τη συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, κ. Javad Zarif, συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Ιράν και ιδιαίτερα στον οικονομικό και ενεργειακό τομέα, οι σχέσεις ΕΕ – Ιράν, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στο Συριακό και το Κοινό Σχέδιο Δράσης για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

The post Τσίπρας: Η λύση για την σημερινή κρίση δεν βρίσκεται στην περιχαράκωση αλλά στη συνεργασία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα