Επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης ΗΠΑ- Β. Κορέας | Απειλές για βύθιση αμερικανικού αεροπλανοφόρου

10:19 24/4/2017 - Πηγή: iPop

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα, με την Πιονγιάνγκ ν’ απειλεί να βυθίσει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson. Την ίδια στιγμή, ο Donald Trump συνομιλεί τηλεφωνικά με τους ηγέτες της Κίνας και της Ιαπωνίας.

Όλα αυτά εφόσον η Κυβέρνηση Trump τελικά έδωσε το «πράσινο φως» στο αεροπλανοφόρο

και τον ναυτικό σχηματισμό που το συνοδεύει να φθάσει στα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου, ως αντίδραση στις εξελίξεις για την ανάπτυξη του πυρηνικού και πυραυλικού οπλοστασίου της Βόρειας Κορέας, αλλά και τις μετέπειτα απειλές της Πιονγιάνγκ.

Ωστόσο, η Ουάσινγκτον δεν έχει προς το παρόν αποκαλύψει την ακριβή θέση του αεροπλανοφόρου, ενώ πλησιάζει στην περιοχή. Η ναυτική αρμάδα πάντως έγινε γνωστό πως συνοδεύεται κι από δύο αντιτορπιλικά της Ιαπωνίας.

Το Σάββατο ο Mike Pence δήλωσε πως ο ναυτικός σχηματισμός θα βρεθεί στη θαλάσσια περιοχή μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η εφημερίδα «Rodong Sinmun» δείχνει τις προθέσεις της Κυβέρνησης της Βόρειας Κορέας, γράφοντας:

Οι επαναστατικές στρατιωτικές δυνάμεις μας είναι ετοιμοπόλεμες να βυθίσουν το αμερικανικό αεροπλανοφόρο με ένα πλήγμα

Το ίδιο δημοσίευμα αποδίδει «χαρακτηριστικά ζώου» στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο, λέγοντας πως μια επίθεση εναντίον του θα είναι «ένα πρακτικό παράδειγμα για την αμυντική ισχύ των βορειοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος προχώρησε σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνία και τον Κινέζο πρόεδρο.

Ο Ιάπωνας ηγέτης σε δηλώσεις του έκανε λόγο για τη συνεχή επικοινωνία με τον Trump για την αντιμετώπιση της Βόρειας Κορέας.

Ο Κινέζος Πρόεδρος απ’ την πλευρά του ενθάρρυνε την αυτοσυγκράτηση σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και φάνηκε αντίθετος σε ενέργειες που καταπατούν το πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Photo: U.S. Navy

The post Επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης ΗΠΑ- Β. Κορέας | Απειλές| Απειλές για βύθιση αμερικανικού αεροπλανοφόρου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα