“Kalsarikännit” είναι η λέξη της ημέρας και θα ταυτιστείς!

17:01 19/4/2020 - Πηγή: iPop

Οι Φινλανδοί μας δίνουν την καλύτερη λέξη για τις ημέρες που περνάμε και μπορούμε να την χρησιμοποιούμε ελεύθερα: Kalsarikännit! Μπορεί να μη γνωρίζουμε πώς να την προφέρουμε αλλά μας εκφράζει απόλυτα. Τι σημαίνει; Τα… πίνεις μόνος σου φορώντας πιτζάμες!

Γιατί όχι κύριοι; Και σήμερα η ημέρα “σηκώνει” κι ένα ποτηράκι κρασί παραπάνω. Φοράμε τις πιτζάμες μας, τις οποίες αυτό το διάστημα εκτιμούμε δεόντως, φτιάχνουμε τα δικά μας cocktail, κάνουμε βιντεοκλήσεις

και χαλαρώνουμε στο σπίτι μας, στον καναπέ μας!

Και για όλο αυτό υπάρχει μια λέξη με την οποία πολλοί θα ταυτιστούν κι εμείς μπορούμε να την “βαφτίσουμε” ως τη λέξη της ημέρας: Kalsarikännit. Αυτή η λέξη στα Φινλανδικά περιγράφει το συναίσθημα που τα πίνεις μόνος σου, σπίτι σου, φορώντας τις πιτζάμες ή τα εσώρουχά σου και χωρίς να έχεις την πρόθεση να βγεις έξω.

Σου ακούγεται οικείο; Η συγκεκριμένη λέξη, έκανε την εμφάνισή της πριν από μερικά χρόνια αλλά δεν θα μπορούσε να περιγράψει καλύτερα τα Σαββατόβραδά μας ή τις Κυριακές μας αυτό το διάστημα.

Μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί που έχουν σχολιάσει τη συγκεκριμένη λέξη στα social media κι έχουν ταυτιστεί απόλυτα μαζί της!

The Finnish have a word – Kalsarikännit – to describe sitting at home in your underwear happily getting drunk with no intention of going outside. Amazing. pic.twitter.com/g40XdWzI0B

— Nathen Amin ✒️

Keywords
Τυχαία Θέματα