Η πιο νόστιμη συνταγή για ντομάτα με πιπεριές και τυρί στο πήλινο!

12:35 19/4/2020 - Πηγή: iPop

Έχεις δοκιμάσει να φας ντομάτα με τυρί στο πήλινο και μερικά ακόμα υλικά; Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό και ιδανικό για το σημερινό σου τραπέζι. 

Αν θες ένα συνοδευτικό για να ταιριάξεις με το κύριό σου γεύμα, τότε αυτό είναι το ιδανικό αφού ταιριάζει με τα πάντα, ειδικά με κρέας, αλλά και με ό,τι εσύ επιθυμείς. Τη συνταγή αυτή θα τη φτιάξεις πολύ γρήγορα και δε θα σε κουράσει καθόλου. Αν βάλεις, μάλιστα, και τη φαντασία σου και το γούστο σου στο φαγητό θα γίνει ακόμα καλύτερη!

Τι
θα χρειαστείς για τη ντομάτα με πιπεριές και τυρί στο πήλινο;Μία ντομάτα κομμένηΠιπεριές ψιλοκομμένες100 γραμμάρια τυρί που να λιώνει100 γραμμάρια τυρί τριμμένοΜαύρο πιπέρι1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι καγιένΛίγη φέταΜισό κουταλάκι του γλυκού λάδι

Tip: Είναι καλύτερο να κίτρινα τυριά να είναι διαφορετικά μεταξύ τους.

Πώς θα το φτιάξεις;Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.Σ’ ένα πήλινο σκεύος βάζουμε πολύ λίγο λάδι και τοποθετούμε τη ντομάτα σε φέτες, ύστερα το μισό κομμάτι τυριού, από πάνω την υπόλοιπη ντομάτα κι έπειτα το άλλο μισό κομμάτι του τυριού.Στη συνέχεια τοποθετούμε από πάνω τις ψιλοκομμένες πιπεριές, την φέτα τριμμένη, το πιπέρι -το μαύρο και το καγιέν- και στο τέλος βάζουμε από πάνω το κίτρινο τριμμένο τυρί για να λιώσει.Βάζουμε το πήλινο σκεύος μας στο φούρνο μέχρι να λιώσουν καλά τα τυριά κι είναι έτοιμο!

Tip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι τυριά επιθυμούμε, είτε μόνο κίτρινα, είτε μόνο φέτα με ανθότυρο. Στην πρώτη περίπτωση, αν βάλουμε μόνο κίτρινα τυριά, είναι καλύτερο να βάλουμε και μια κουταλιά γάλα για να είναι πιο μαλακό το αποτέλεσμα. Μπορούμε να προσθέσουμε και κρεμμυδάκι αν το επιθυμούμε ή δεντρολίβανο!

Επιπλέον, οι παραπάνω δοσολογίες αφορούν ένα μικρό με μέτριο σε μέγεθος πήλινο. Όσο πιο μεγάλο είναι το πήλινό μας τόσο πιο πολλά υλικά χρειαζόμαστε.

Πεντανόστιμες μελιτζάνες στον φούρνο με τυρί και σάλτσα! 

Δες ακόμα:

Το πιο γρήγορο dip τυριού που ταιριάζει σε όλα τα φαγητά!

Photo: Unsplash/ Jennie Brown

Το άρθρο Η πιο νόστιμη συνταγή για ντομάτα με πιπεριές και τυρί στο πήλινο! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα