«Hair Goals»: Πώς να απαλλαγείς από τα ταλαιπωρημένα σου μαλλιά χαρίζοντάς τους τη λάμψη που ονειρεύεσαι!

13:22 11/6/2022 - Πηγή: iPop

Όλες οι γυναίκες ονειρευόμαστε λαμπερά ,όμορφα, και υγιή μαλλιά, ωστόσο λίγες από εμάς γνωρίζουμε πως τα μαλλιά χρειάζονται φροντίδα και προστασία, αντίστοιχη με αυτή του δέρματος. Ο ήλιος, τα συχνά χτενίσματα, οι βαφές, το βούρτσισμα, τα προϊόντα styling, το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας, αποτελούν παράγοντες που ταλαιπωρούν τα μαλλιά, κάνοντας τα ξηρά, με ψαλίδα, εύθραυστα και θαμπά. Αν αναρωτιέσαι και εσύ γιατί τα μαλλιά σου είναι

τόσο ξηρά, η απάντηση βρίσκεται μάλλον στον τρόπο που τα περιποιείσαι. Μην αγχώνεσαι όμως, υπάρχει λύση γι’ αυτό! Τα παρακάτω tips για τα ταλαιπωρημένα σου μαλλιά θα σε βοηθήσουν να επαναφέρεις τη λάμψη τους!

Αυτή η θεραπεία με ζεστό λάδι θα μεταμορφώσει τα μαλλιά σου και μπορείς να την κάνεις μόνη σου στο σπίτι

Χρήσιμα tips για ταλαιπωρημένα μαλλιάΣωστή διατροφή και ενυδάτωση

Όταν μιλάμε για αναδόμηση των ταλαιπωρημένων μαλλιών, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι το νερό και η διατροφή! Δεν φτάνει όμως να μείνει στη σκέψη σου αλλά πρέπει να γίνει και πράξη. Δώσε την απαραίτητη ενέργεια και δύναμη στον οργανισμό σου και αυτό θα σε ανταμείψει σε όλους τους τομείς. Το νερό λοιπόν, θα πρέπει να γίνει ο καλύτερός σου φίλος!

UnsplashΤο κατάλληλο σαμπουάν

Η χρήση ενός κατάλληλου σαμπουάν είναι ένα απολύτως απαραίτητο βήμα για να αποκτήσεις τα μαλλιά που ονειρεύεσαι! Πολλά σαμπουάν που κυκλοφορούν στην αγορά, για να αφαιρέσουν τη λιπαρότητα και τη βρωμιά, περιέχουν ισχυρά συστατικά τα οποία μπορεί, σε συστηματική χρήση, να ξηράνουν τα μαλλιά σου. Εάν τα μαλλιά σου είναι βαμμένα και είναι πολύ ταλαιπωρημένα, μπορείς να χρησιμοποιείς τόσο ένα σαμπουάν για ξηρά, όσο και ένα για βαμμένα μαλλιά, με εναλλαγές. Και να θυμάσαι- να πλένεις πάντα τα μαλλιά σου με χλιαρό νερό και όχι καυτό!

Δώσε βάση στο στέγνωμα

Χρησιμοποίησε μία απαλή πετσέτα από ύφασμα με μικροΐνες για να στεγνώσεις τα μαλλιά σου. Άφησέ τη για λίγη ώρα γύρω από τα μαλλιά για να απορροφήσει την υγρασία και προσπάθησε να μην τα τρίψεις έντονα με αυτή.

UnsplashΠες «όχι» στο καθημερινό λούσιμο

Τα φρεσκολουσμένα μαλλιά έχουν αδιαμφισβήτητα απίστευτη αίσθηση, αλλά το ήξερες πως το συνεχές λούσιμο μπορεί να απομακρύνει την υγρασία από την τρίχα, προκαλώντας έτσι ξηρότητα και σπάσιμο; Δοκίμασε να αντικαταστήσεις λοιπόν το καθημερινό λούσιμο με ένα dry shampoo. Θα βοηθήσει στην απορρόφηση της λιπαρότητας, θα εξαλείψει την οσμή και τα μαλλιά σου θα δείχνουν και θα είναι λαμπερά.

Με μέτρο η θερμότητα

Περιόρισε όσο είναι δυνατόν τη θερμότητα από το πιστολάκι και τα εργαλεία styling που θέτουν σε μεγάλη δοκιμασία τις αντοχές των ξηρών και ταλαιπωρημένων μαλλιών σου. Αν δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς το πιστολάκι, τότε θα πρέπει να προστατεύεις τα μαλλιά σου με ένα σπρέι θερμοπροστασίας. Αυτό θα περιορίσει τις βλαβερές επιδράσεις της θερμότητας και θα προστατεύσει τις άκρες από τη φθορά.

Unsplash

Θέλεις να κάνεις styling στα μαλλιά σου αλλά δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις; Ακολούθησε αυτά τα 6 βήματα και θα σωθείς!

Προστασία από τις καιρικές συνθήκες

Τα μαλλιά μας δοκιμάζονται καθημερινά από τις καιρικές συνθήκες. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο το καλοκαίρι, ο αέρας και τη βροχή μπορεί να οδηγήσουν σε ξηρότητα που αν δεν αντιμετωπιστεί με τον κατάλληλο τρόπο, τα μαλλιά θα γίνουν εύθραυστα και θα χάσουν τη λάμψη τους. Γι’ αυτό, προστάτευσέ τα όσο μπορείς, ενυδατώνοντάς τα μία φορά την εβδομάδα με μια μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης.

Συχνές συναντήσεις με το ψαλίδι του κομμωτή σου

Πολλές από εμάς, πιστεύουμε λανθασμένα πως τα αν κουρεύουμε τακτικά τα μαλλιά μας, αυτά δεν θα μακρύνουν. Και αυτό είναι μύθος! Αντιθέτως, η επίσκεψη στον κομμωτή σου ανά 3-4 μήνες για να καθαρίσεις τις άκρες των μαλλιών σου από την ψαλίδα θα αποβεί σωτήρια για αυτά. Με αυτό τον τρόπο, επιτρέπεις στα μαλλιά σου να ανανεώνονται, βελτιώνοντας ολοένα και περισσότερο την εικόνα τους.

Freepik

Τα σημάδια ότι ήρθε η ώρα να πας κομμωτήριο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Hair Goals»: Πώς να απαλλαγείς από τα ταλαιπωρημένα σου μαλλιά χαρίζοντάς τους τη λάμψη που ονειρεύεσαι! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα