Όλα αυτά που θα ήθελαν να σου πουν οι LGBTQ+ συνάδελφοί σου

20:41 10/6/2022 - Πηγή: iPop

Ο Ιούνιος είναι μήνας pride και μήνας υπερηφάνειας! Πώς βιώνει η κοινότητα LGBTQ+ την εργασία και πώς τους αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί τους; Στα πλαίσια της ενσυναίσθησης που πια θεωρείται ένα από τα βασικότερα εργασιακά προσόντα των ανθρώπων στις εργασίες, παρακάτω θα διαβάσεις τα 5 πράγματα που θα ήθελαν να γνωρίζεις οι LGBTQ+ συνάδελφοί σου.

LGBTQ και εργασία

Στο lunch break, πετάγεται κάποια από τις συναδέλφους και συζητά για τα ραντεβού αλλά και την έλλειψή τους. «Οι άντρες είναι τόσο μπερδεμένοι. Μακάρι να ήμουν λεσβία», λέει

και γυρίζει να με κοιτάξει. «Παιδιά το έχετε τόσο εύκολο»!

Μελέτη του 2011 ανέφερε ότι το 3,8% του συνολικού ενήλικου πληθυσμού των ΗΠΑ αναγνωρίστηκε ως λεσβία, ομοφυλόφιλος, αμφιφυλόφιλος ή τρανς. Η μελέτη ανέφερε πως «αυτό υποδηλώνει ότι υπάρχουν περίπου 9 εκατομμύρια LGBTQ+ Αμερικανοί, αριθμός περίπου ισοδύναμος με τον πληθυσμό του Νιου Τζέρσεϊ».

Μια ακόμη νεότερη μελέτη έδειξε ότι το 7% των Millennials ταυτίζεται με την LGBTQ+ κοινότητα. Οι αριθμοί αυτοί μεταφράζονται σε ανθρώπους. Θα μπορούσε μέσα σε αυτούς να είναι ο διευθυντής σου, ο γείτονας του γραφείου σας ή ακόμα και το αφεντικό σου.

Γιατί χρειάζεται λοιπόν να γραφτεί ένα τέτοιο άρθρο; Μα γιατί υπάρχει κενό γνώσης. Οι straight δεν γνωρίζουν τι θα ήθελαν οι LGBTQ+ συνάδελφοί τους και γενικά υπάρχει μια γενική αμηχανία για κάτι που είναι τόσο φυσιολογικό.

Δεν χρησιμοποιούμε ταμπέλες!

Οκ αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί δεδομένο, ωστόσο καλό είναι να ξεκαθαριστεί. Μερικοί άνθρωποι αυτοαποκαλούνται ομοφυλόφιλοι, λεσβίες, αμφιφυλόφιλοι ή οτιδήποτε άλλο θέλουν! Εάν συμβαίνει αυτό, θα σε ενημερώσουν για το τι αναγνωρίζουν όταν παρουσιαστεί η ευκαιρία. Σε άλλους όμως δεν αρέσουν οι ετικέτες.

Δεν το λένε σε όλο το γραφείο!

Αν κάποιος αποφασίσει να επικοινωνήσει μαζί σου, είναι πιθανό να συμβαίνει επειδή είσαι καταπληκτικός ακροατής ή γιατί σε εμπιστεύεται. Το ότι σε εμπιστεύεται, δεν σημαίνει ότι αισθάνεται το ίδιο για όλους τους συναδέλφους στο γραφείο. Επιπλέον, είναι ένα ευαίσθητο θέμα γιατί άνθρωποι που εργάζονται, έχουν χάσει τη δουλειά τους ή έχουν απορριφθεί λόγω του coming out τους, απλώς και μόνο επειδή είναι στην LGBTQ+ κοινότητα.

Πώς μπορείς να ξέρεις λοιπόν αν ο LGBTQ+ συνάδελφός θέλει να γίνει γνωστό; Πολύ απλά δεν το ξέρεις και δεν μιλάς για τίποτα που δε σε αφορά με τους άλλους. Με τον ίδιο τρόπο που δεν θα ανέφερες ποτέ επιπόλαια στον συνάδελφό ότι μια άλλη συνάδελφός είναι έγκυος, δεν θα κάνετε κους κους για την σεξουαλικότητα ή την ταυτότητα φύλου κάποιου.

Πώς να μιλήσω στο παιδί μου για την ομοφοβία;

Unsplash / James A. MolnarΔεν θέλουν να πάρεις το ρόλο της προξενήτρας

Με το που ακούσεις αυτήν τη είδηση, ίσως μπεις στην σκέψη να βοηθήσεις. «Νομίζω θα ταιριάζατε με την τάδε ή τον τάδε». Επειδή δύο άτομα που γνωρίζεις έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, δεν σημαίνει ότι θα ταίριαζαν κιόλας.

Οι ερωτήσεις που κάνεις μπορεί να είναι πραγματικά άκυρες

Δεν χρειάζεται να γνωρίζεις περιττές λεπτομέρειες από τη σεξουαλική ζωή του συναδέλφου. «Ποιος είναι ο τύπος σου;», «Λοιπόν είναι αυτός ή αυτή;», «Λοιπόν, ποιος είναι ο άντρας και ποιος το κορίτσι;» Αυτές οι ερωτήσεις είναι εντελώς περιττές και δεν κερδίζεις τίποτα από την απάντησή τους. Συχνά, απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις δεν υπάρχουν.

Να διατηρηθεί ο επαγγελματισμός

Αφού έμαθες τις πληροφορίες αυτές, τι πρέπει να κάνεις μετά; Αντιμετωπίστε αυτό το άτομο όπως πάντα, σαν τον συνάδελφό σου δηλαδή. Επίλεξε να διατηρήσεις τις αλληλεπιδράσεις σας επαγγελματικές (όπως πάντα θα έπρεπε να είναι).

Φυσικά υπάρχουν περισσότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις και να γίνεις σύμμαχος ώστε να βοηθήσεις στη δημιουργία ασφαλών χώρων για μερικούς αρκετά καταπληκτικούς ανθρώπους. Ο σεβασμός είναι κάτι που αξίζει σε όλους μας.

Πώς να κάνω coming out στους γονείς μου;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Όλα αυτά που θα ήθελαν να σου πουν οι LGBTQ+ συνάδελφοί σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα