Athens Pride 2022: Οι εκδηλώσεις που θα λάβουν μέρος αυτό το διήμερο

12:28 11/6/2022 - Πηγή: iPop

Με κεντρικό σύνθημα το «Άνευ Όρων» πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις του Athens Pride 2022 και αίτημα την ισότητα όλων στο γάμο, την οικογένεια, την εκπαίδευση και τη συμπερίληψη, από τις 10 ως τις 18 Ιουνίου στην Αθήνα. Η εκκίνηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10/06 και όλες αυτές τις ημέρες θα γίνουν συναυλίες, εκθέσεις, παραστάσεις, προβολές

ταινιών και συζητήσεις. Κορύφωση του Athens Pride θα αποτελέσει η παρέλαση Υπερηφάνειας το Σάββατο 18 Ιουνίου, στις 7 μμ, με σημείο εκκίνησης τη Βουλή.

Τι σημαίνουν τα αρχικά του LGBTQI+;

Οι εκδηλώσεις του Athens Pride 2022 για το διήμερο 11-12/06Σάββατο 11/06

GRΞTA
Η Greta είναι DJ και εικαστικός νέων μέσων με βάση την Αθήνα. Είναι resident DJ του Qreclaim και ιδρυτικό μέλος του Waiting Room Project. Αγαπά το DIY, την τέκνο, τη ζέστη και το μετα-αποκαλυπτικό κουήρνες.

TAFKANIK
Ο DJ, promoter, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Tafkanik είναι ένα καθιερωμένο πρόσωπο στην ηλεκτρονική μουσική σκηνή του Λονδίνου. Το ευέλικτο και εκλεκτικό του στυλ συνδυάζει στοιχεία house, tech-house και techno. Έχει παίξει σε πολλές εκδηλώσεις, όπως στο φεστιβάλ Glastonbury, στο Rio Music Conference και στο Brighton Music Conference. Ο Tafkanik είναι επίσης ο ιδρυτής του Homostash (2015), oργανώνει το μηνιαίο queer πάρτι «Tafkanik›s Rave» στο London›s Village 512 και το 2018 διοργάνωσε τον επίσημο Μήνα Ιστορίας LGBT και εμφανίστηκε σε πολλά hotspots του Λονδίνου.

STRAWBERRY PILLS
Σε ζωντανή εμφάνιση το συγκρότημα Strawberry Pills (Valisia Odell και Αντώνης Κωνσταντάρας) θα παίξει κομμάτια από το πρώτο του Album με τίτλο «Murder To A Beat» αλλά και νέο υλικό που ετοιμάζει αυτή την περίοδο.

COLORS DEBUT ALBUM PRESENTATION
O Die Arkitekt παρουσιάζει για πρώτη φορά το πρώτο του album, Dark Colors, στη σκηνή του Athens Pride. Με πρόσφατες κυκλοφορίες που προβλήθηκαν από μέσα, όπως το WONDERLAND, METAL Magazine, KALTBLUT, VICE, LIFO κ.α., καθώς και συμμετοχές με iconic διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες, ο Die Arkitekt φέρνει επί σκηνής modular synthesizers, immersive visuals και συνεργασίες έκπληξη.

Πώς είναι να είσαι σε μια LGBTQ+ σχέση στην Ελλάδα του σήμερα; Η Βαλέρια και η Άννα μας λένε την ιστορία τους

Κυριακή 12/06

ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ
Ελάτε να τραγουδάμε μαζί με τη Χορωδία Ουράνιου Τόξου, σε μια διασκεδαστική πρόβα ενός ελληνικού Gay Anthem, το οποίο πρώτα θα παρουσιάσουμε και μετά θα το πούμε μαζί. Δεν έχει σημασία τι φωνή νομίζεις ότι έχεις, τίποτα δε μένει πια να σε κρατάει μακριά από το τραγούδι, μόνο η καλή διάθεση μετράει.

STRINGLESS
Οι Stringless, το acapella σύνολο από τη Θεσσαλονίκη, με έξι γυναίκες να τραγουδούν και ανιστορούν όλες εκείνες τις στιγμές που τις έδεσαν μαζί. Το μοίρασμα τους γίνεται με μοναδικό όργανο τη φωνή και τους ήχους που παράγει το ανθρώπινο σώμα, αυτό που ξέρει πιστά να εκφράζει τα βάθη της ψυχής. Δέκα χρόνια δημιουργίας και έκφρασης ξετυλίγονται μέσα από ένα ρεπερτόριο και μια σκηνική παρουσίαση που είναι καθαρά γυναικεία θεώρηση των πραγμάτων. Βάση τους είναι η πολυμορφία, όπως ακριβώς πολύπλευρο είναι και το γυναικείο αρχέτυπο.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Εύχαρις Λεοντοπούλου Ντόμπρου Μέλη συγκροτήματος: Αλμπένα Κούτοβα, Έλσα Μουρατίδου, Βασιλική Αλεξίου, Κατερίνα Μαυροφρύδου, Στέλλα Γιαλτζή, Δωροθέα Μιχαήλ

PEG THE PATRIARCHY BY HEELCAT
Το PEG THE PATRIARCHY είναι μία οπτικοακουστική drag performance αφιερωμένη σε κάθε θηλυκότητα και στην έκφραση αυτής. Έμπνευση του project είναι τα τελευταία γεγονότα που έχουν ξεσπάσει στην Ελλάδα, από τις γυναικοκτονίες μέχρι την έμφυλη βία και το κίνημα #MeToo.

VOULGARI- Snap out of it!
Η Χριστίνα Βούλγαρη επιστρέφει και φέτος στην σκηνή του Athens Pride σε μια μικρή παράσταση με μεγάλα αστεία! Μετά από έναν επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων με το Snap – Athens Queer Comedy Club, η Χριστίνα Βούλγαρη φορτώνει μερικά από τα καλύτερα της αστεία και ανεβαίνει και φέτος στην σκηνή του Athens Pride.
Opening Act: Λευτέρης Κουλώνης

All Tomorrow’s Party Girls – Let’s dance
Οι The All Tomorrow’s Party Girls, Χριστίνα Βλάσση & Τατιάνα Γιομπαζολιά, επανέρχονται στο Athens Pride! Μοναδικός προορισμός και περιορισμός; Να είσαι ή να γίνεις ο πραγματικός σου εαυτός. Η μουσική σε παίρνει από το χέρι και σε κρατάει σφιχτά.

FOUREIRA TRIBUTE SHOW BY HEELCAT
Ένα οπτικοακουστικό drag performance αφιερωμένο στην μοναδική pop star και την πιο iconic performer στην ελληνική σκηνή Ελένη Φουρέιρα. Το σόου βασίζεται πάνω στην πλούσια δισκογραφία και την μέχρι τώρα πορεία της στο χώρο. Η Heelcat και οι χορεύτριες που τη συνοδεύουν, υπόσχονται μια εμπειρία γεμάτη ενέργεια και χορό.

Ελευθερία Λαναρή – Αλεξάνδρα Μαρκοπούλου
Ένα ντουέτο από φωνές, κρουστά και κιθάρα που παντρεύεται νέα τραγούδια με παλιά και παλιούς ρυθμούς με καινούριους, αλλά και δικά του τραγούδια.

5 LGBTQ+ ταινίες για να τιμήσετε τον Pride μήνα Ιούνιο

Δες εδώ το σποτ για το Athens Pride 2022:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Athens Pride 2022: Οι εκδηλώσεις που θα λάβουν μέρος αυτό το διήμερο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα