Frontex: Θα έχουμε στενή συνεργασία με το ΝΑΤΟ

19:19 12/2/2016 - Πηγή: iPop

Για την συνεργασία ΝΑΤΟ- Frontex μίλησε ο εκτελεστικός διευθυντής της Frontex, ο οποίος θα έχει την Δευτέρα συνάντηση με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Συγκεκριμένα ο διευθυντής της Frontex

τόνισε:

Θα συνεργαστούμε στενά με το ΝΑΤΟ και τα μέλη του έτσι ώστε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταπολεμήσουμε τους εγκληματίες που κερδίζουν δισεκατομμύρια ευρώ από το λαθρεμπόριο απελπισμένων ανθρώπων από την Τουρκία προς την Ελλάδα

Πού θα δραστηριοποιείται το ΝΑΤΟ;

Το ΝΑΤΟ θα αναλάβει δράση ανάμεσα στην Λέσβο, τη Χίο, το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι και τις τουρκικές ακτές με 57 πλοία.

Τι είπε ο Πάνος Καμμένος για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ;

«Η συμφωνία η οποία έγινε και κοινά αποδεκτή από όλες τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη της νατοϊκης δύναμης έχοντας γίνει αποδεκτές όλες οι ελληνικές θέσεις.

Οι ελληνικές δυνάμεις που θα συμμετέχουν στην νατοϊκή δύναμη κατά δήλωση του γ.γ. του ΝΑΤΟ θα επιχειρούν σε ελληνικά ύδατα και ελληνικό εναέριο χώρο. Τα τουρκικά μέσα θα δρουν στον τουρκικό εναέριο χώρο και στα τουρκικά ύδατα.

Η δύναμη αυτή είναι υπό την διοίκηση της Γερμανίας. Η επόμενη ανάληψη διοίκησης ήταν προγραμματισμένη από την Τουρκία. Για να εξαιρέσουμε την Τουρκία εξαιρέσαμε και την Ελλάδα κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων.

Σας διαβεβαιώνω σαν Υπουργός Άμυνας ότι τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα είναι απόλυτα διασφαλισμένα, τα θέματα έρευνας και διάσωσης, είναι απόλυτα διασφαλισμένα».

The post Frontex: Θα έχουμε στενή συνεργασία με το ΝΑΤΟ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα