Η ΕΙΤΗΣΕΕ διαψεύδει την ελληνική Κυβέρνηση: Κανένας σταθμός από τα μέλη μας δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές

18:31 12/2/2016 - Πηγή: iPop

Με σχετική ανακοίνωσή τους τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ, διαψεύδουν τα λεγόμενα της ελληνικής Κυβέρνησης σχετικά με το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, υποστηρίζοντας πως κανένας σταθμός από τα μέλη της δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, μέσα από την οποία απαντά με σκληρό τρόπο στην ελληνική Κυβέρνηση, διαψεύδοντας τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για την ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών από τα

τηλεοπτικά κανάλια στο Δημόσιο, σε ασφαλιστικά Ταμεία ή σε τράπεζες.

Διαβάστε αναλυτικά την σχετική ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ:

Οι έξι σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας που είναι μέλη της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (δηλαδή ALPHA, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, MEGA, SKAI και STAR) δηλώνουν κατηγορηματικά ότι:
Κανένας σταθμός από τα μέλη μας δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές ούτε ένα ευρώ στο δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες. Τούτο αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι και οι έξι εταιρείες διαθέτουν φορολογική, ασφαλιστική και τραπεζική ενημερότητα.Δεν υπάρχει από καμία εταιρεία μέλος μας, καμία απολύτως καθυστέρηση σε καταβολή δόσεων και άλλων υποχρεώσεων προς δημόσιο, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία στο πλαίσιο πάντοτε των διαδικασιών που ο νόμος ορίζει.Για τις έξι εταιρείες μέλη μας – και δεν ομιλούμε για το σύνολο των ΜΜΕ στην χώρα – ο τραπεζικός δανεισμός δόθηκε με διάφανη και απόλυτα εγγυοδοτημένα τραπεζικά κριτήρια. Από τότε εξυπηρετείται, όπως ορίζεται από τις σχετικές συμβάσεις, και τούτο αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι κανένα δάνειο δεν εμπίπτει στην κατηγορία των λεγόμενων «κόκκινων δανείων». Συνεπώς τα όσα λέγονται κατά κόρον – δυστυχώς και δια στόματος Πρωθυπουργού – περί οφειλών και αλλά τινά σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις των έξι σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας συνιστούν συκοφαντία, συνειδητή παραπλάνηση των πολιτών και εκτόξευση λάσπης στον ανεμιστήρα έναντι εταιρειών που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και συμβάλουν στην εθνική οικονομία.

Αξίζει να αναφερθεί στο σημείο αυτό πως ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, σε πρόσφατες δηλώσεις του, ουσιαστικά αδειάζει την ελληνική Κυβέρνηση για τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών, υποστηρίζοντας ότι η υπόθεση θα κριθεί στα δικαστήρια.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Χρυσόγονος υποστήριξε σχετικά πως «υπάρχει μία σειρά από ανοιχτά ζητήματα, στα οποία την απάντηση δεν μπορούν παρά να δώσουν τα αρμόδια δικαστήρια, ελληνικά και ευρωπαϊκά», τονίζοντας πως υπάρχει συνταγματικό ζήτημα ελευθερίας του λόγου, το οποίο καταπατάται με την συγκεκριμενοποίηση του αριθμού αδειών που προτίθεται να δώσει η Κυβέρνηση.

phtoto:Nikos Libertas / SOOC

The post Η ΕΙΤΗΣΕΕ διαψεύδει την ελληνική Κυβέρνηση: Κανένας σταθμός από τα μέλη μας δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα