Erdogan: Η Δύση θα στηρίξει τους «τρομοκράτες» ή τον τουρκικό λαό;

15:59 15/7/2017 - Πηγή: iPop

Σε άρθρο του στην εφημερίδα Guardian, ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdoğan, υπερασπίζεται τις δημοκρατικές αξίες και απευθύνεται στους ηγέτες της Δύσης εάν θα στηρίξουν τους «τρομοκράτες» ή τον τουρκικό λαό, σχετικά με τις αντιδράσεις τους στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Δυστυχώς, οι σύμμαχοι της Τουρκίας, ιδιαίτερα οι φίλοι μας στη Δύση, δεν κατάφεραν να εκτιμήσουν τη σημασία του τι συνέβη. Αντί να εκφράσουν αλληλεγγύη στους συμπατριώτες μας, αρκετές

δυτικές κυβερνήσεις και θεσμοί προτίμησαν να περιμένουν και να δουν πώς θα εξελιχθεί η κρίση. Η υποκρισία τους και τα διπλά στάνταρντ ενόχλησαν βαθιά τον τουρκικό λαό, που ρίσκαρε τα πάντα για να υπερασπιστεί την ελευθερία

Παράλληλα, τονίζει ότι η δέσμευση της δύσης για τη δημοκρατία και την ασφάλεια στην Τουρκία είναι υπό αμφισβήτηση, καθώς οι τουρκικές προσπάθειες να εντοπιστούν και να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι που ήταν αφοσιωμένοι στον Fethullah Gülen, προκάλεσαν αντιδράσεις.

«Επιπλέον προσβολή» χαρακτηρίζει το γεγονός ότι «δεκάδες υψηλόβαθμα στελέχη του FETO», εξασφάλισαν άσυλο σε χώρες «που αυτοαποκαλούνται φίλοι και σύμμαχοι». «Δεν υπάρχει τρόπος να »χρυσώσω το χάπι» για αυτή την προδοσία της τουρκικής φιλίας, που είναι ασύμβατη με τις διμερείς σχέσεις και τις θεμελιώδεις αξίες τους. Σήμερα, οι δυτικοί ηγέτες πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στην αλληλεγγύη σε τρομοκράτες και το να ανακτήσουν την εύνοια του τουρκικού λαού», προσθέτει στο άρθρο του στον Guardian.

Ο Erdogan μάλιστα χαρακτηρίζει ως αδικαιολόγητη την κριτική που γίνεται στην Άγκυρα, για το γεγονός κήρυξης της Τουρκίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, την ώρα που αρκετές χώρες που αντιμετωπίζουν «σχετικά χαμηλές απειλές για την εθνική ασφάλεια», επέλεξαν να κάνουν το ίδιο.

Όλα αυτά τα χρόνια, το PKK έχει στερήσει σχεδόν 50.000 ζωές

Photo: EPAΔιάβασε επίσης:

Ο Τούρκος ηγέτης γιορτάζει τη νίκη του 1 χρόνο μετά το πραξικόπημα

The post Erdogan: Η Δύση θα στηρίξει τους «τρομοκράτες» ή τον τουρκικό λαό; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα