Bloomberg: Ο Τσακαλώτος παραδέχεται ότι η Αθήνα έχει εκτελέσει μόλις το 1/3 των δεσμεύσεων

19:17 30/1/2017 - Πηγή: iPop

Μέρος της επιστολής του Ευκλείδη Τσακαλώτου αποκαλύπτει το Bloomberg, το οποίο αναφέρει ότι ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ στο κείμενο προς τους Θεσμούς παραδέχεται ότι η Αθήνα έχει εκτελέσει μόλις το 1/3 των δεσμεύσεών της για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Ε. Τσακαλώτος παραδέχεται στην επιστολή ότι:

«Το
1/3 των όρων που συνδέονται με τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος έχει ολοκληρωθεί.Άλλο 1/3 των προαπαιτούμενων είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.Το υπόλοιπο 1/3 μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως εντός δέκα ημερών από τη στιγμή που θα υπάρξει μια συνολική συμφωνία».

Η Κυβέρνηση, σύμφωνα με το εν λόγω κείμενο, δεσμεύεται για πρωτογενές πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ για πέντε χρόνια, το οποίο θα υποχωρήσει στο 2,5% τα επόμενα πέντε. Τέλος, προτείνεται η διατήρηση πρωτογενούς πλεονάσματος 2,3% ως το 2029.

Την ίδια στιγμή, ο Klaus Regling τονίζει ότι δεν θα εκταμιευτεί δόση προς την Ελλάδα εάν το ΔΝΤ δεν αποφασίσει τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα.

Ο Regling διευκρίνισε ότι δεν είναι απαραίτητη η χρηματοδοτική συμμετοχή του Ταμείου, όμως, χρειάζεται η εμπειρία του.

«H εκταμίευση νέας οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα συνδέεται με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα», δήλωσε συγκεκριμένα ο επικεφαλής του ESM.

Pierre Moscovici: Κοντά στο κλείσιμο της β’ αξιολόγησης

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Pierre Moscovici εξέφρασε την Δευτέρα την άποψη ότι η Αθήνα και οι Θεσμοί δεν είναι μακριά απ’ το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης.

Ο κ. Moscovici, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο, υπογράμμισε ότι η Κομισιόν σε συνεργασία με την Ελλάδα έχει στόχο να φθάσει όσο το δυνατό πιο άμεσα στο κλείσιμο της αξιολόγησης, ενώ πρόσθεσε πως επιθυμεί και την επίλυση του ζητήματος με το χρέος.

Η Ελλάδα αποτελεί θέμα ανησυχίας για την Επιτροπή, η οποία κάνει ό,τι μπορεί για να παραμείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ. Είμαστε υπέρ της ακεραιότητας της Ευρωζώνης. Πρέπει να βρεθούν σφαιρικές λύσεις. Θέλουμε μια μεταρρυθμισμένη Ελλάδα με ανάπτυξη και απασχόληση

Photo: Nikos Libertas / SOOC

The post Bloomberg: Ο Τσακαλώτος παραδέχεται ότι η Αθήνα έχει εκτελέσει μόλις το 1/3 των δεσμεύσεων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα