Regling: Χωρίς ΔΝΤ δεν παίρνει δόση η Ελλάδα

18:51 30/1/2017 - Πηγή: iPop

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο Klaus Regling για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, λέγοντας πως η Ελλάδα δεν θα λάβει δόση εάν δεν συμμετέχει και το Ταμείο στο πρόγραμμα.

Ο Regling διευκρίνισε ότι δεν είναι απαραίτητη η χρηματοδοτική συμμετοχή

του Ταμείου, όμως, χρειάζεται η εμπειρία του.

«H εκταμίευση νέας οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα συνδέεται με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα», δήλωσε συγκεκριμένα ο επικεφαλής του ESM.

O ίδιος εξήγησε ότι η δόση προς την Ελλάδα θα ξεμπλοκαριστεί όταν το ΔΝΤ αποφασίσει για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα.

Θυμίζουμε ότι το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ πρόκειται να συνεδριάσει στις 6 Φεβρουαρίου. Τότε θα πάρει κι αποφάσεις σχετικά με την Ελλάδα.

Pierre Moscovici: Κοντά στο κλείσιμο της β’ αξιολόγησης

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Pierre Moscovici εξέφρασε την Δευτέρα την άποψη ότι η Αθήνα και οι Θεσμοί δεν είναι μακριά απ’ το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης.

Ο κ. Moscovici, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο, υπογράμμισε ότι η Κομισιόν σε συνεργασία με την Ελλάδα έχει στόχο να φθάσει όσο το δυνατό πιο άμεσα στο κλείσιμο της αξιολόγησης, ενώ πρόσθεσε πως επιθυμεί και την επίλυση του ζητήματος με το χρέος.

Η Ελλάδα αποτελεί θέμα ανησυχίας για την Επιτροπή, η οποία κάνει ό,τι μπορεί για να παραμείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ. Είμαστε υπέρ της ακεραιότητας της Ευρωζώνης. Πρέπει να βρεθούν σφαιρικές λύσεις. Θέλουμε μια μεταρρυθμισμένη Ελλάδα με ανάπτυξη και απασχόληση

Τέλος, ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε ότι η σύγκλιση των οικονομιών της Ευρωζώνης είναι σημαντική για τη σταθερότητα και την ώθησή της.

Παραδέχθηκε ότι υφίσταται πρόβλημα απόκλισης οικονομιών και γι’ αυτό η Κομισιόν είχε στόχο να αντιμετωπίσει το θέμα των μακροοικονομικών ανισορροπιών. «Για να αντιμετωπιστούν αυτές οι ισορροπίες, η Επιτροπή καλεί τις χώρες που έχουν το περιθώριο στα δημόσια οικονομικά τους, όπως π.χ. η Γερμανία και η Ολλανδία, να το χρησιμοποιήσουν».

The post Regling: Χωρίς ΔΝΤ δεν παίρνει δόση η Ελλάδα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα