Aποκάλυψη Σαμαρά: Ο φάκελος-βόμβα είχε πάει στο σπίτι του Λουκά Παπαδήμου

14:02 26/5/2017 - Πηγή: iPop

Ο Αντώνης Σαμαράς αποκάλυψε ότι ο φάκελος-βόμβα είχε πάει στο σπίτι του Λουκά Παπαδήμου, ενώ τόνισε τόνισε ότι από εκεί τον πήρε και τον άνοιξε στο αυτοκίνητό του.

Ο Σαμαράς, μετά την επίσκεψη του στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο

ο οποίος νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός μετά την τρομοκρατική επίθεση, τόνισε ότι τον φάκελο τον πήρε από το σπίτι του, αφού είχε περάσει όλους τους ελέγχους ασφαλείας, και τον άνοιξε στο αυτοκίνητό προσθέτοντας ότι όταν δεν υπάρχει ασφάλεια, κινδυνεύει άμεσα η ίδια η Δημοκρατία.

Ο Λουκάς Παπαδήμος, αισθάνεται τυχερός γιατί τα χέρια του ήταν μακριά όταν άνοιξε το φάκελο και δεν υπήρξε κάποιος χειρότερος τραυματισμός, σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος επισήμανε ότι έχει πληγές βαθιές στα χέρια και στο δεξί του πόδι.

Σχετικά με το αν υπάρχουν ευθύνες για το ότι δεν εντοπίστηκε η εκρηκτική ύλη αν και ο φάκελος ελέγχθηκε, ο Σαμαράς τόνισε ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα αυτή:

Εγώ ήρθα να του ευχηθώ. Όταν δεν λειτουργεί η ασφάλεια για τον πολίτη, κινδυνεύει άμεσα η ίδια η Δημοκρατία

Ο λόγος που τραυματίστηκε ο Λουκάς Παπαδήμος και οι δύο συνοδοί του είναι εξαιτίας των κενών στα συστήματα ελέγχου αλληλογραφίας, των λανθασμένων εκτιμήσεων για το αν ο Λουκάς Παπαδήμος είναι στόχος τρομοκρατικών ενεργειών καθώς και οι επιπόλαιες αναλύσεις για το αν έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο αποστολής τρομοδεμάτων της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Όσον αφορά το χρονικό της υπόθεσης τα πράγματα είναι αρκετά θολά, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κ. Παπαδήμος χρησιμοποιούσε ένα «light» θωρακισμένο αυτοκίνητο της Τράπεζας της Ελλάδος με οδηγό και συνοδό υπαλλήλους της τράπεζας και όχι αστυνομικούς διότι μετά τη μείωση της φρουράς του από τους 12 στους 8 αστυνομικούς οι ένστολοι δεν έφθαναν για να βγουν 24ωρες βάρδιες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους οκτώ τρομοφακέλους που είχαν μπλοκαριστεί στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρουονέρι και εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη απευθύνονταν στον Λ.Παπαδήμο.

Ένας από τους λόγους που μειώθηκε η φρουρά του είναι γιατί ταξιδεύει συχνά και για μεγάλα διαστήματα διαμένει στο εξωτερικό.

Η Αντιτρομοκρατική μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε καταφέρει να αποκωδικοποιήσει το δρομολόγιο του δέματος καθώς και τις κινήσεις του Λουκά Παπαδήμου. Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο Λουκάς Παπαδήμος, έφυγε γύρω στις 6 από το γραφείο του στην Τράπεζα της Ελλάδος και κινήθηκε μέσω της Πανεπιστημίου και της Γ΄Σεπτεμβρίου προς το σπίτι του.

Ο ίδιος καθόταν στο πίσω κάθισμα της μαύρης Μερσεντές, μέχρι που άρχισε να ανοίγει τους φακέλους της αλληλογραφίας του που άλλοι προέρχονταν από την Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς και την Ακαδημία Αθηνών.

Όταν το όχημα είχε ακινητοποιηθεί στο φανάρι της Γ΄Σεπτεμβρίου με τη Μάρνη, ο ίδιος τράβηξε το φάκελο που περιείχε ένα βιβλίο. Το έβαλε στα πόδια του προσπαθώντας να το ανοίξει.

Από την στιγμή που είχε πάρει τη διαβεβαίωση ότι η αλληλογραφία του είχε ελεγχθεί και όλα ήταν «οκ» δεν του άνοιξε χωρίς ανησυχία τον φάκελο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πακέτο είχε αποσταλεί στην Ακαδημία Αθηνών, είχε αρχικά ελεγχθεί με φορητή συσκευή x –ray ενώ έπειτα πέρασε από τον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος χωρίς και πάλι να εντοπιστεί κάτι ύποπτο.

Άλλες πληροφορίες διευκρινίζουν πως η αλληλογραφία του κ. Παπαδήμου ως πρώην πρωθυπουργού, ελέγχεται από τα εξωτερικά μηχανήματα της βουλής τα οποία όμως εξαιτίας της διαχρονικότητας τους, υστερούν τεχνολογικά στο να ανιχνεύσουν μικροποσότητες εκρηκτικής ύλης.

Η μετεγχειρητική πορεία του Λ. Παπαδήμου

Σύμφωνα με δηλώσεις του του διοικητή του ΕΚΕΠΥ, του Νίκου Παπαευσταθίου και των θεραπόντων ιατρών, οι οποίοι μίλησαν έξω από τον Ευαγγελισμό στους δημοσιογράφους μετά το τρομοκρατικό χτύπημα με παγιδευμένο φάκελο μέσα στο αυτοκίνητό του, η μετεγχειρητική πορεία του Λ. Παπαδήμου εξελίσσεται ομαλά και το πρωί ξύπνησε καλά.

Όπως αναφέρουν οι ιατροί, ο ίδιος θα μείνει στη ΜΕΘ για το επόμενο διήμερο.

«Ο ασθενής έχει πολύ καλή αναπνευστική λειτουργία και δεν χρειάστηκε να φορέσει καν μάσκα οξυγόνου», ανέφερε ένας εκ των γιατρών του, ο οποίος ενημέρωσε πως το τραύμα στον μηρό έχει φθάσει μέχρι τους μύες.

Διαβάστε επίσης:

Οι ανακοινώσεις για την κατάσταση της υγείας του Λ. Παπαδήμου | Σε εξέλιξη οι έρευνες

The post Aποκάλυψη Σαμαρά: Ο φάκελος-βόμβα είχε πάει στο σπίτι του Λουκά Παπαδήμου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα