7 στιγμές της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες που μας κάνουν περήφανους

17:56 25/7/2021 - Πηγή: iPop

Ενόψει της διοργάνωσης του Τόκιο, συγκεντρώσαμε τις σημαντικότερες στιγμές της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σίγουρα η Ελλάδα μας έχει γεμίσει αξέχαστες στιγμές χαράς και συγκίνησης, οι οποίες είναι πάρα πολλές και δεν χωρούσαν καν στη λίστα, γι’ αυτό επιλέξαμε τις πιο top!

7 στιγμές
της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες που μας συγκινούν

Έλενα Βότση: H Ελληνίδα σχεδιάστρια που κρύβεται πίσω από το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων

Όταν τα μάτια όλου του κόσμου ήταν στην Αθήνα

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας ήταν ένα υπερθέαμα και μια συγκινητική υπενθύμιση σε όλον τον πλανήτη, ότι οι Αγώνες γεννήθηκαν στη χώρα μας. Υπό τη σκηνοθεσία του Δημήτρη Παπαϊωάννου, εκατοντάδες χορευτές και ηθοποιοί παρέλασαν πριν τους αθλητές, σε ένα ταξίδι από την αρχαία Ολυμπία μέχρι την σύγχρονη Ελλάδα. Ειδικά η στιγμή, που οι Ολυμπιακοί κύκλοι άναψαν μέσα στη λίμνη στο κέντρο του Ολυμπιακού Σταδίου, είναι μία εικόνα που θα μείνει αξέχαστη και χαραγμένη στο μυαλό μας!

Η αποθέωση στο ΟΑΚΑ

Με την μη συμμετοχή των Κεντέρη και Θάνου και τον αποκλεισμό τους μόλις λίγε ώρες πριν την έναρξη των Αγώνων της Αθήνας, τα μάτια όλων των Ελλήνων φιλάθλων στον στίβο είχαν πέσει πάνω στη Φανή Χαλκιά, η οποία έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση στα 400 μέτρα με εμπόδια και πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο, κάνοντας μάλιστα Ολυμπιακό ρεκόρ στον ημιτελικό.

Όλα τα highlights της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων (Photos- Videos)

Τα δύο μετάλλια της Κορακάκη

Τελευταία φορά που ένας Έλληνας είχε πάρει δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση πριν τους Αγώνες του Ρίο ήταν το πολύ μακρινό 1912 με τον Κωνσταντίνο Τσικλητήρα και η αλήθεια είναι, ότι πολύ δύσκολα περιμέναμε να ξαναγίνει. Το 2016, όμως, ένα νεαρό κορίτσι από τη Δράμα σημάδεψε σωστά στην σκοποβολή και κατάκτησε το χρυσό στα 25 μέτρα αεροβόλου πιστολιού και το χάλκινο στα 10 μέτρα.

Τα χρυσά πανιά

Μπορεί ο Νίκος Κακλαμανάκης να κέρδισε το χρυσό στην Άτλαντα στο windsurf, όμως έπρεπε να φτάσουμε στο 2004 για να δούμε ένα ελληνικό πλήρωμα πλοίου να ανεβαίνει στην κορυφή. Κι αυτό το κατάφεραν οι Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά με το σκάφος τύπου 470, το οποίο οδήγησαν πρώτο στα ελληνικά νερά, 44 ολόκληρα χρόνια μετά τη νίκη των Κωνσταντίνου Β’, Οδυσσέα Εσκιτζόγλου και Γ. Ζαΐμη στη Ρώμη.

Η είσοδος της ελληνικής αποστολής στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων με σημαιοφόρους τον Λευτέρη Πετρούνια και την Άννα Κορακάκη

Ο άρχοντας των κρίκων

Μετά τον Δημοσθένη Ταμπάκο και τα δύο μετάλλιά του σε Ολυμπιακούς Αγώνες στους κρίκους, ήρθε ο Λευτέρης Πετρούνιας για να πάρει τα ηνία και να οδηγήσει την ελληνική γυμναστική. Με όλα τα μάτια να είναι πάνω του, καθώς ήταν με διαφορά ο κορυφαίος στο αγώνισμά του, ο Λευτέρης όχι μόνο δεν… παραπάτησε στην προσγείωσή του, αλλά διέλυσε τον ανταγωνισμό του στο Ρίο για να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Το χρυσό κορίτσι του ελληνικού στίβου

Σε μια παρόμοια κατάσταση με τον Πετρούνια, η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν η κορυφαία αθλήτρια παγκοσμίως στο άλμα επί κοντώ, όταν μπήκε στον στίβο του Ρίο κι έπρεπε με τη σειρά της να το αποδείξει, όπως κι έκανε. Σε έναν μαραθώνιο τελικό, η Στεφανίδη πήδηξε ψηλότερα από όλες τις αντιπάλους της για να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο.

Το τέλος της καριέρας του Πύρρου Δήμα

Ο Ολυμπιονίκης της Ελλάδας, ο Πύρρος Δήμας, ολοκλήρωσε την καριέρα του στους Αγώνες της Αθήνας. Μετά τα τρία συνεχόμενα χρυσά μετάλλια σε Βαρκελώνη, Ατλάντα και Σύδνεϊ. Το χρυσό μπορεί να μην ήρθε στην Αθήνα, όμως τα όσα έλαβαν μέρος στην απονομή των μεταλλίων, έχουν μείνει στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και αποτελούν μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές όλων των εποχών.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 7 στιγμές της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες που μας κάνουν περήφανους εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα