Δεκαεφτά χρόνια μετά και Τα Φιλαράκια δεν σταματούν να “περνούν” μηνύματα

16:09 25/7/2021 - Πηγή: iPop

Τα Φιλαράκια είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές όλων των εποχών. Μια παρέα 6 νέων ανθρώπων ζει στην καρδιά της Νέας Υόρκης και προσπαθεί να καταλάβει τη ζωή και την αγάπη. Η σειρά κατάφερε να γίνει η αγαπημένη σε μια ολόκληρη γενιά, η οποία γνωρίζει, πλέον, όλες τις ατάκες και τους διαλόγους απέξω.

Μπορεί να έχει περάσει ένας, περίπου, μήνας από την προβολή του reunion επεισοδίου της σειράς και περίπου 17 χρόνια από τη λήξη της, τα μηνύματα, όμως, που μας “περνούν” τα

“Φιλαράκια” δεν σταματούν. Ο Chandler, μέσα από τη σειρά, σου έμαθε να αντιμετωπίζεις τη ζωή με χιούμορ, ο Joey τι σημαίνει αληθινή φιλία, η Rachel σου έμαθε να είσαι θαρραλέα και ανεξάρτητη, η Monica την αξία της πειθαρχίας, ο Ross σου δίνει δύναμη να αναζητήσεις την πραγματική αγάπη και η Phoebe να αγαπάς τον εαυτό σου όπως κι αν είναι.

Από το πρώτο επεισόδιο που η Monica λέει στην Rachel “Καλώς ήρθες στον πραγματικό κόσμο. Είναι χάλια, θα τον λατρέψεις” μέχρι το σημείο που ο Chandler αντιλαμβάνεται στα 30 του ότι δεν ξέρει τι να κάνει με τη ζωή του, παρακάτω θα διαβάσεις ορισμένα από τα διαχρονικά μαθήματα που μας διδάσκουν οι 6 αγαπημένοι μας χαρακτήρες.

8 μαθήματα ζωής που μας δίδαξαν τα αγαπημένα μας Φιλαράκια

Με ποιον χαρακτήρα απ’ τα “Φιλαράκια” ταιριάζεις περισσότερο;

Οι αληθινοί φίλοι θα είναι πάντα δίπλα σου

Το λέει και το τραγούδι “I’ll be there for you” και είναι και το μεγαλύτερο μάθημα που μας προσφέρει η σειρά. Τα Φιλαράκια το αποδεικνύουν ξανά και ξανά, αλλά, ίσως, η καλύτερη απόδειξη δίνεται στο πρώτο επεισόδιο. Η Monica, η οποία δεν έχει δει τη Rachel εδώ και χρόνια, την καλεί να μείνει και τελικά να ζήσει μαζί της αφού η Rachel άφησε τον αρραβωνιαστικό της λίγο πριν τα σκαλιά της εκκλησίας. Οι αγαπημένοι μας χαρακτήρες αποδεικνύουν πως οι καλοί φίλοι θα είναι πάντα εκεί για εσένα, όταν τους χρειαστείς για να σε υποστηρίξουν και να σου κρατήσουν το χέρι στις καλές αλλά και στις δύσκολες στιγμές. Ειδικά στη σημερινή εποχή η αληθινή φιλία είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί, γι’ αυτό αν έχεις δίπλα σου πραγματικούς φίλους, θα πρέπει να νιώθεις πολύ τυχερή.

Μη σε νοιάζει η άποψη που θα σχηματίσουν οι άλλοι για σένα

Η Phoebe είχε πάντα τις πιο περίεργες και ταυτόχρονα δύσκολες ιστορίες να μοιραστεί, το έκανε, όμως, πάντα χωρίς ντροπή και δεύτερες σκέψεις. Οι περισσότεροι από μας τείνουμε να δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην άποψη των άλλων για το άτομό μας, επιδιώκοντας να είμαστε αρεστοί και να μας αποδέχονται. Όταν πάψει να σε νοιάζει η γνώμη των άλλων, τότε θα καταλάβεις πως είναι ο μόνος τρόπος να νιώσεις πραγματικά ελεύθερη. Αν, λοιπόν, ένα μάθημα σου δίδαξε η αγαπημένη μας Phoebe είναι να είσαι ο εαυτός σου κι όχι εκείνη που θέλουν οι άλλοι να είσαι, γιατί η ιστορία σου είσαι εσύ.

Πόσες φορές έχεις δει το κάθε επεισόδιο από τα “Φιλαράκια”; Ήρθε η ώρα να μάθουμε!

Αγάπησε τις ιδιαιτερότητες των ανθρώπων γύρω σου

Η Monica ήταν παθιασμένη με την καθαριότητα. Ο Chandler ήταν σαρκαστικός. Η Phoebe είχε μια πιο καλλιτεχνική και πνευματική αύρα. Όπως κι εσύ δεν είσαι τέλεια και έχεις τις παραξενιές σου, όπως και όλες σου οι φίλες και αυτό είναι υπέροχο και μοναδικό. Το πιο όμορφο συναίσθημα στην πραγματική φιλία είναι πως οι φίλοι σου σε αγαπούν γι΄αυτό που πραγματικά είσαι ακόμα κι αν διαφέρετε.

Όλοι μας έχουμε τον “αστακό” μας, γι΄αυτό ό,τι είναι να γίνει θα γίνει

Janice και Chandler. Ross και Emily. Τα αγαπημένα μας Φιλαράκια σου δίδαξαν πως καμία σχέση δεν είναι ιδανική, επειδή πολύ απλά κανένας άνθρωπος δεν είναι αψεγάδιαστος και τέλειος. Λάθη θα γίνουν κι από τις δύο πλευρές, τα οποία θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε μαζί με ψυχραιμία, κατανόηση και αγάπη. Φυσικά και υπάρχει ο ένας εκεί έξω για σένα, αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι ταιριάζεις μαζί του 100%, αλλά εάν κάτι δεν σου ταιριάζει και συνεχίζει να σε απογοητεύει διαρκώς, τότε, ίσως, είναι καιρός να το αφήσεις να φύγει για να έρθει το άλλο σου μισό.

Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεσαι στη ζωή σου, τι κάνεις ή πού πηγαίνεις, θα βρεις, αργά ή γρήγορα τον δικό σου “αστακό” και θα μπορέσεις να πεις όλα τα ναι που μέχρι τώρα φοβόσουν. Να θυμάσαι, όλες μας έχουμε τον Chandler μας, απλά αυτή τη στιγμή είναι πολύ απασχολημένος με την Janice.

10 μαθήματα ζωής που τα “Φιλαράκια” μας έχουν δώσει!

Το παρελθόν σου δε σε καθορίζει

Ο Ross στην αρχή της σειράς είχε μόλις πάρει το πρώτο του διαζύγιο, ενώ η Rachel “δραπέτευσε” από τον ίδιο της το γάμο. Όλοι οι άλλοι χαρακτήρες ασχολήθηκαν, επίσης, με ιστορίες από το παρελθόν τους, ειδικά η Pheobe με τη φοβερή της παιδική ηλικία και την ταραχώδης σχέση με τους γονείς της. Κι, όμως, παρά το γεγονός ότι ασχολήθηκαν με πολλά πράγματα στο παρελθόν, οι έξι βασικοί χαρακτήρες κατάφεραν να ανοίξουν ένα νέο μονοπάτι για τον εαυτό τους, να βρουν την ευτυχία, και να συμφιλιωθούν με τις δυσάρεστες αναμνήσεις του παρελθόντος.

Τα «Φιλαράκια» σε baby έκδοση είναι ό,τι πιο γλυκό είδαμε σήμερα!

Μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου

Εάν είσαι fan της σειράς σίγουρα θα γνωρίζεις απέξω και ανακατωτά τις ιστορίες και την προσωπική εξέλιξη των πρωταγωνιστών. Η εξέλιξή τους και η αλλαγή που έχει υποστεί κάθε χαρακτήρας είναι τεράστια, πράγμα που δείχνει ότι δεν πρέπει ποτέ να σταματήσεις να αγωνίζεσαι για τα όνειρά σου. Η Monica ξεκίνησε από το να χορεύει στα τραπέζια και να σερβίρει με rollers να έχει το δικό της εστιατόριο, ο Joey καταλήγει να δουλεύει ως ηθοποιός σε μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές και η Rachel κατάφερε να ασχοληθεί με το όνειρο της ζωής της που είναι ο χώρος της μόδας.

Είναι φυσιολογικό να είσαι ανύπαντρη μητέρα

Η Rachel αποδεικνύει στη σειρά πως το να είσαι μητέρα και ανύπαντρη είναι απολύτως φυσιολογικό και μπορείς να έχεις ταυτόχρονα και επαγγελματική αλλά και προσωπική ζωή. Το κλειδί είναι να έχεις ένα σωστό προγραμματισμό και να μπορείς να επικοινωνήσεις τα προβλήματά σου και τις ανησυχίες σου στα κοντινά σου άτομα, είτε είναι η οικογένειά σου, είτε οι αγαπημένοι σου φίλοι.

Τα Φιλαράκια ξαναχτυπούν και είναι πιο απολαυστικά από ποτέ- Το Carpool Karaoke με τον James Corden σ’ ένα ξεκαρδιστικό επεισόδιο

Αγκάλιασε την διαφορετικότητα

Αν και η σειρά είναι πολύ παλιά, περνάει διαχρονικά μηνύματα και αγκαλιάζει την LGBTQ+ κοινότητα. Όπως έχει δει κι εσύ στη σειρά, η πρώην σύντροφος του Ross, Carol, έκανε το δικό της coming out, δήλωσε πως είναι ομοφυλόφιλη και θέλει να περάσει το υπόλοιπο της ζωή της με την κοπέλα της, Susan. Όλοι οι χαρακτήρες αποδέχτηκαν την απόφαση της Carol, περνώντας ένα σπουδαίο μήνυμα, που είναι απαραίτητο και στις μέρες μας. Δεν έχει σημασία ποιον ή ποια αγαπάς, αρκεί να αγαπάς.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Δεκαεφτά χρόνια μετά και Τα Φιλαράκια δεν σταματούν να “περνούν” μηνύματα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα