6+1 Google Search Tips που πρέπει να γνωρίζεις

10:00 14/4/2014 - Πηγή: iPop

Μπήκες στο Google search. Πληκτρολόγησες τις λέξεις κλειδιά για την αναζήτησή σου. Τζίφος το αποτέλεσμα. Το παλεύεις ξανά και μετά από μισή ώρα, ή έχεις αποδεχτεί ότι η σχέση σου με το ίντερνετ είναι ανύπαρκτη, ή ανακαλύπτεις ότι σερφάρεις σε μια ιστοσελίδα -που προσπαθεί να σε πείσει να αγοράσεις μασαζοκαλσόν- και δεν είσαι καν σε θέση να θυμηθείς πως βρέθηκες εσύ εκεί. Δεν το ΄χεις. Παραδέξου το. Όμως με λίγα απλά κολπάκια θα γίνεις κορυφαίος. Εδώ θα βρεις 6+1 google search tips.

Ξεκίνα

διατυπώνοντας με απλό τρόπο την ερώτησή σου. Π.χ «Τι καιρό θα κάνει στην Αθήνα», «Ποιος κέρδισε στο ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναικός», «Πού θα βρω ταξί». Αν δεν πάρεις την απάντηση που ψάχνεις, δοκίμασε τα tips που σου προτείνουμε.

Ψάξε με χρονική αναζήτηση

Στα Εργαλεία Αναζήτησης διάλεξε την χρονική περίοδο που σε ενδιαφέρει, για να περιορίσεις το εύρος των απαντήσεων και να αυξήσεις τις πιθανότητες να βρεις αμέσως αυτό που ψάχνεις (το feel lucky δεν πιάνεται. Είναι αυτό που λέει). Τσεκάρεις λοιπόν τα πιο πρόσφατα άρθρα που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο ή κάνεις κλικ στην επιλογή «Οποιαδήποτε στιγμή» αν έχεις χρόνο για ψάξιμο/κάψιμο.

Αναζήτησε συγκεκριμένη πρόταση

Αλλά ακολούθησε το αφαιρετικό στυλ. Βγάλε άρθρα, ρήματα και επιθετικούς προσδιορισμούς και πληκτρολόγησε τις λέξεις κλειδιά από την πρόταση που επιθυμείς. π.χ Αντί για το μακροσκελές «Υπάρχει ασφάλεια στο ίντερνετ;» Γκούγκλαρε απλώς «ίντερνετ ασφάλεια».

Ψάξε μέσω συγκεκριμένου site

Εντάξει. Κάθε site έχει το ψαχτήρι του, αλλά συνήθως δεν είναι τόσο καλά όσο της google. Για να περιορίσεις λοιπόν τα αποτελέσματα σε ένα συγκεκριμένο site, γράψε στo google search, site: και μετά την ηλεκτρονική διεύθυνσή του. Δηλαδή: site:ipop.gr «ασφάλεια ίντερνετ».

Για να αποκλείσεις ένα site από την αναζήτησή σου, βάλε αρνητικό πρόσημο πριν από τη λέξη site.

Χρησιμοποίησε φωτογραφίες

Αν θέλεις να φτιάξεις το φαγητό που είχες δει σε κάποιο site, αλλά δεν θυμάσαι σε ποιο και πώς το έλεγαν, χρησιμοποίησε την ίδια φωτό που έσωσες στον υπολογιστή σου και θα σε κατευθύνει αυτή. Απλά σύρε την στην μπάρα αναζήτησης και ο γκούγκλης θα κάνει όλη τη δουλειά αναζητώντας, αν όχι την ίδια, τότε ό,τι υπάρχει σε πλησιέστερο.

Αναζήτησε τοπικά αποτελέσματα

Ο υπολογιστής σου και ο γκούγκλης γνωρίζουν καλύτερα από σένα που βρίσκεσαι (ελπίζω να μην ξέρει και τι ακριβώς κάνεις, όταν δεν είσαι μπροστά στην οθόνη). Τι σημαίνει αυτό; Ότι σε κάθε αναζήτηση σου βγάζει αποτελέσματα κοντά σε σένα. Στην περιοχή που μένεις και κινείσαι. Αν όμως θέλεις να ψάξεις σε άλλη συγκεκριμένη περιοχή, τότε πήγαινε στα εργαλεία αναζήτησης και διάλεξε πού θέλεις να γίνει η αναζήτησή σου. Μπορείς να βάλεις και ταχυδρομικό κώδικα, αν θέλεις, δίπλα στη λέξη που αναζητάς.

Ψάξε εφαρμογές για κινητά και tablets

Αν ψάχνεις κάποιο app λοιπόν, η αναζήτηση γίνεται μέσα από τα… περισσότερα. Πάτησε εφαρμογές και επίλεξε αυτό που σε ενδιαφέρει.

Και μαθηματικά λύνεις στο google search

Αντί να ψάχνεις κομπιουτεράκια, να ανοίγεις εφαρμογές και να ζαλίζεσαι, γράφεις την μαθηματική πράξη που θέλεις στην μπάρα αναζήτησης και τα αποτέλεσμα εμφανίζεται αμέσως. Με τον ίδιο τρόπο, μπορείς να κάνεις αναζητήσεις ισοτιμιών ή μετατροπές μονάδων.

Καλές αναζητήσεις…

The post 6+1 Google Search Tips που πρέπει να γνωρίζεις appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα