60 χρόνια Ε.Ε. | Ο Πρωθυπουργός στη Ρώμη για τη Σύνοδο Κορυφής

09:40 23/3/2017 - Πηγή: iPop

Για τη Σύνοδο Κορυφής η οποία θα πραγματοποιηθεί με αφορμή τα 60 χρόνια της Ε.Ε. μεταβαίνει σήμερα, Πέμπτη, στη Ρώμη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η Σύνοδος θα λάβει χώρα το Σάββατο στην πρωτεύουσα της Ιταλίας.

Οι ηγέτες της Ε.Ε. θα βρεθούν στη Ρώμη προκειμένου ν’ αποφασίσουν τα επόμενα βήματα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Πηγές της Κυβέρνησης αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός θα διατυπώσει την άποψη: «Ή θα επαναδιεκδικήσουμε το κοινωνικό συμβόλαιο, ή θα αναπαράγουμε διαιρέσεις».

Η ελληνική απάντηση σ’ αυτό το δίλημμα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι η εξής: «Η Ελλάδα επιλέγει και θέλει να δουλέψει για την πρώτη εκδοχή», όπως υπογράμμισε ο Α. Τσίπρας και στον Z. Gabriel την Τετάρτη.

Το βράδυ της Πέμπτης, ο Α. Τσίπρας θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνει το Δίκτυο Transform Europe, στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης, με τίτλο «Μία Ευρώπη για τον Λαό από τον Λαό».

Το απόγευμα της Παρασκευής ο Πρωθυπουργός θα δώσει το παρών σε ακρόαση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό.

Σημειώνεται ότι στόχος του Α. Τσίπρα είναι να τονιστεί στη Διακήρυξη της Ρώμης, η οποία θα υπογραφεί το Σάββατο η ανάγκη της προστασίας των εργαζομένων.

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε σχετικά: «Η ελληνική πλευρά έχει προτείνει προσθήκες στο κείμενο, οι οποίες θα τονίζουν περισσότερο την ανάγκη για την προστασία των εργαζομένων. Η κυβέρνηση θεωρεί εξαιρετικά σημαντικό και αποτελεί έναν από τους στόχους της, να τονιστεί η ανάγκη για την προστασία των εργαζομένων στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

Photo: Γ.Τ. Πρωθυπουργού | Andrea Bonetti

The post 60 χρόνια Ε.Ε. | Ο Πρωθυπουργός στη Ρώμη για τη Σύνοδο Κορυφής appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα