6 λόγοι που σε σταματούν από το να βάλεις στόχους φέτος

20:00 31/12/2021 - Πηγή: iPop

Δεν θέλω να βάλω στόχους! Εσένα που έχεις εδώ και μια βδομάδα και διαβάζεις παντού για στόχους και δεν είσαι σε αυτή τη διάθεση σε καταλαβαίνω. Μάλιστα κάθισα και μέτρησα όλους τους λόγους που μπορεί να σε κάνουν να νιώθεις έτσι και έχεις πολύ δίκιο. Παντού γύρω μας βάζουν όλοι στόχους. Ελάχιστοι τους πετυχαίνουν. Οι περισσότεροι ή τους έβαλαν λάθος ή τα παράτησαν εξαιτίας αυτού. Δε σου φταίει ο στόχος. Σου φταίει που δεν ξέρεις τι θες και το ξέρεις. Εδώ μπροστά να είχες το τζίνι του Αλαντίν και σου έλεγε θα σου πραγματοποιήσω μια ευχή

και πάλι δεν θα ήξερες τι να ζητήσω ή μπορεί να έλεγες: «Η ευχή μου είναι να έχω πολλές ευχές που μπορούν να πραγματοποιηθούν».

Δεν θέλω να βάλω στόχους

Δεν είναι και λίγο κάθε χρόνο να παλεύω για κάτι που δεν έχει τελικά κανένα αποτέλεσμα. Ή όχι το αποτέλεσμα που θα ήθελα τέλος πάντων. Τι συμβαίνει εκεί έξω με αυτούς που το πετυχαίνουν; Ξέρεις τι κατάλαβα με αυτούς; Δεν θα βγουν ποτέ να το φωνάξουν και να πουν ότι έφτασα στο στόχο μου, όχι γιατί φοβούνται το μάτι αλλά γιατί οι στόχοι είναι το πάθος τους και το βρήκαν και αυτό το συναίσθημα είναι κάτι που δεν περιγράφεται αν το νιώσεις.

1. Βαρέθηκες

Βαρέθηκες να ξεκινάς τη νέα χρονιά με όλα αυτά τα όνειρα και τις ελπίδες και να καταλήγεις πάλι 31 του Δεκέμβρη να σκίζεις την λίστα των στόχων που δεν δούλεψε ούτε και αυτή τη χρονιά. Να βλέπεις εκεί όλα αυτά που θες να σε περιμένουν υπομονετικά μέχρι να πας να τα κατακτήσεις. Πονάει αυτή η ματαίωση και θες να αποφύγεις τον πόνο.

Believer Bullet Journal: Το ημερολόγιο που δε μοιάζει με κανένα άλλο που έχεις χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα!

2.Θα προκαλέσει πόνο ή απόλαυση;

Το αιώνιο ερώτημα που απασχολεί όλους τους ανθρώπους. Το μόνο δίλημμα που έχει ο εγκέφαλός μας πριν πάρει την οποιαδήποτε απόφαση. Θα προκαλέσει πόνο ή απόλαυση; Τα ωραία πράγματα στη ζωή και τα απολαυστικά συνήθως δεν μας πάνε παρακάτω. Πρέπει να σπάσεις τα αυγά για να πάρεις την ομελέτα. Δεν γίνεται αλλιώς. Πρέπει να πονέσεις λίγο, να ξεκουνηθείς για να απολαύσεις. Η απόλαυση μετά τον πρόσκαιρο αυτό πόνο δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις!

3.Βάζεις λάθος τους στόχους σου

Έχω γράψει άπειρα άρθρα σχετικά με τους στόχους. «Τι έκανα λάθος όλα τα προηγούμενα χρόνια στους στόχους που έθετα για το νέο έτος;», «Πώς να θέσω σωστά τους στόχους που θέλω να πετύχω το 2021;» «Θέλεις να επιτυγχάνεις κάθε σου στόχο; Χρησιμοποίησε το μοντέλο S.M.A.R.T- Τι σημαίνουν τα αρχικά του;». Αυτά είναι τα βασικά που εφόσον τα μελετήσεις, θα δεις ότι μπορείς και εσύ να το καταφέρεις και δεν είναι προνόμιο των λίγων το να θέτουν στόχους που καταφέρνουν τελικά!

Βαρέθηκες και εσύ να διαβάσεις ποστ αυτοβελτίωσης στα social media;

4.Τα παρατάς

Το καταλαβαίνω αυτό το συναίσθημα και το έχω βιώσει πολλές φορές στο παρελθόν. Η ματαίωση των στόχων, των ονείρων και των σχεδίων μας είναι πολύ δυσάρεστη. Ακόμα πιο δυσάρεστο όμως είναι το να ζεις και να συνεχίσεις να ξυπνάς στη μέρα που το όνειρό σου δεν έχει γίνει πραγματικότητα. Αυτό είναι κάτι που κανένας άλλος δεν μπορεί να κάνει για εσένα. Είναι δικό σου το μερίδιο και το βάρος, αλλά δική σου και η χαρά του ολοκληρωμένου.

5.Φοβάσαι

Ναι φόβος! Φόβος να κάνεις το επόμενο βήμα. Είναι σαν να ζητάς την άδεια από κάποιον για την προσωπική σου ευτυχία. Είναι σαν να πιστεύεις ότι δεν θα αντέξεις να το ζήσεις όλο αυτό. Ο φόβος μπορεί να είναι και φόβος της αποτυχίας ή της απόρριψης και όλες αυτές να είναι ασυνείδητες αντιδράσεις σε σχέση με τα βιώματά και τις πεποιθήσεις σου.

Αλλάζοντας τις πεποιθήσεις μας αλλάζουμε και τα συναισθήματα. Οι πεποιθήσεις των άλλων, της κοινωνίας, των ανθρώπων που φοβόμαστε την γνώμη τους είναι απλώς δικές τους απόψεις και δικές τους πεποιθήσεις. Όταν απελευθερωθείς από αυτό θα έχεις κάνει γιγαντιαία βήματα και θα είσαι ένας ελεύθερος άνθρωπος. Θυμήσου ότι ποτέ κανείς που έκανε περισσότερα από εμάς δεν θα μας κρίνει. Η εποικοδομητική κριτική και το feedback δίνεται εφόσον ζητηθεί και είναι πολύ ευπρόσδεκτη και μας βοηθά να πάμε παρακάτω και να εξελιχθούμε. Οτιδήποτε άλλο δεν μας χρειάζεται από κανέναν.

Παρακαλούνται θερμά αυτοί που πιστεύουν ότι δεν γίνεται να μην ενοχλούν αυτούς που το κάνουν!

6.Έλλειψη πίστης

Έλλειψη πίστης, αμφιβολίες και σκεπτικισμός. Ευχαριστώ δεν θα πάρω. Δεν το χρειάζομαι στη ζωή μου αυτό. Δε σε χρειάζομαι καθόλου εσένα που είσαι έτοιμος να σπείρεις το σποράκι της αμφιβολίας μέσα μου. Γιατί έχω την πίστη ότι μπορώ και αυτή η πίστη είναι δυνατότερη από κάθε αμφιβολία. Ακούω καμιά φορά με πολλά φίλτρα φυσικά, τους σκεπτικιστές γιατί μπορεί να έχουν κάποια καλή ιδέα, αλλά ξέρεις έχω ένα μότο σε αυτή τη ζωή «Όπου υπάρχει ένα γιατί υπάρχει και ένας τρόπος» και πιστεύω ότι θα τον βρω και αυτόν τον τρόπο να το περάσω και αυτό το εμπόδιο.

Εύχομαι το ίδιο να σκέφτεσαι και εσύ αγαπημένε αναγνώστη που βαρέθηκες, κουράστηκες, απογοητεύτηκες, τα παράτησες και είπες φέτος «δεν θέλω να βάλω στόχους». Εύχομαι να βρεις το «γιατί σου» και να έρχονται τα «πώς» συνεχώς μπροστά σου και να μην σε αφήσουν να τα παρατήσεις ποτέ ξανά.

Τα 5 τοπ βιβλία αυτοβελτίωσης που πρέπει να διαβάσεις και εσύ

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 6 λόγοι που σε σταματούν από το να βάλεις στόχους φέτος εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
6 λόγοι που σε σταματούν από το να βάλεις στόχους φέτος,