5 σκέψεις που δηλητηριάζουν την καθημερινότητά σου

06:16 21/7/2014 - Πηγή: iPop

Πολύ συχνά, κρατάμε πίσω οι ίδιοι τον εαυτό μας και δεν του επιτρέπουμε να γίνει το καλύτερο που μπορεί. Είναι σκέψεις που σου δηλητηριάζουν την καθημερινότητα και πρέπει να αποβάλλεις για να βρεις την προσωπική σου ηρεμία.

Ανάγκη για επιβεβαίωση

Είναι η δική σου ζωή και οι δικές σου επιλογές. Σε όλους μας υπάρχει η ανάγκη για επιβεβαίωση, αλλά πρέπει να βάζεις όρια στο πόση αξία και σημασία δίνεις σε όσα λένε οι γύρω σου. Οι απόψεις τους και οι συμβουλές τους προέρχονται από τα δικά τους βιώματα και ενδεχομένως δεν εφαρμόζονται στη δική σου. Ο καλύτερος τρόπος να επιβεβαιωθείς είναι να

είσαι ο εαυτός σου και ο μόνος κριτής είναι τελικά ο εαυτός σου.

Η ζωή σε προλαβαίνει

Μην περιμένεις παθητικά και μοιρολατρικά να σου συμβούν πράγματα. Αν δεν κυνηγήσεις και δεν διεκδικήσεις αυτά που αγαπάς, δεν θα έρθουν από μόνα τους. Η υπομονή δεν είναι η αρετή που θα σε κάνει να επιτύχεις τους στόχους σου, αλλά το θάρρος και η τόλμη.

Ανταγωνισμός και σύγκριση

Η έμπνευση από τους γύρω σου είναι θεμιτή. Ωστόσο, μην κάνεις το λάθος να επιδιώκεις να συμβαδίζεις με τους άλλους και άρχισε να εστιάζεις στις δικές σου ανάγκες και επιθυμίες. Εσύ ορίζεις το μέτρο σύγκρισης και εσύ βάζεις τον πήχη.

Εξαρτάσαι πολύ από τους άλλους

Φυσικά, στη ζωή δεν μπορείς να πορευτείς μόνος. Χρειάζεσαι ομάδα. Εξαρτάσαι από την οικογένεια, τους φίλους, τους συναδέλφους, ακόμα και αγνώστους σε καθημερινή βάση. Αλλά όταν εξαρτάσαι υπερβολικά από τους άλλους, υπάρχει ο κίνδυνος να χάσεις ένα κομμάτι του εαυτού σου. Αξιοποίησε τη βοήθεια που μπορείς να πάρεις, αλλά έχε υπόψη ότι μόνο εσύ είσαι υπεύθυνος για τη ζωή σου και τις αποφάσεις σου.

Επαναπαύεσαι

Είναι καλό να προσαρμόζεσαι, αλλά όχι να επαναπαύεσαι. Να είσαι ευέλικτος, αλλά όχι να θυσιάζεις τα όνειρά σου και να καταλήγεις σε επιλογές που δεν σε εκφράζουν. Είτε στη δουλειά, είτε στη σχέση σου είτε σε οποιαδήποτε απόφαση, είναι σημαντικό να είσαι χαρούμενος με τις επιλογές σου.

The post 5 σκέψεις που δηλητηριάζουν την καθημερινότητά σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα