Βήμα- βήμα πώς να φτιάξεις με το παιδί σου χάρτινο Πρωτομαγιάτικο στεφάνι που διατηρείται περισσότερο από το παραδοσιακό!

10:35 1/5/2021 - Πηγή: iPop

Ο Απρίλης έφτασε στο τέλος του, δίνοντας τη θέση του στο Μάη, η έναρξη του οποίου σηματοδοτείται από την πιο λουλουδάτη και μοσχομυριστή μέρα του χρόνου, την Πρωτομαγιά. Όλοι αυτή τη μέρα παραδοσιακά πλέκουμε το πρωτομαγιάτικο στεφάνι με λουλούδια που κόβουμε από κήπους και λιβάδια. Στολίζουμε το στεφάνι μας στην πόρτα του σπιτιού ή όπου αλλού επιθυμούμε και για λίγες μέρες το απολαμβάνουμε. Μπορούμε ωστόσο να φτιάξουμε κι ένα.. εναλλακτικό χάρτινο Πρωτομαγιάτικο στεφάνι με

τα παιδιά μας, το οποίο θα διατηρηθεί όσο εμείς επιθυμούμε και θα διακοσμήσει για πιο πολύ καιρό το σπίτι μας.

Εδώ, θα δούμε 3 τρόπους να φτιάξουμε το δικό μας πρωτομαγιάτικο στεφάνι.

Βήμα- βήμα πώς να φτιάξεις χάρτινο Πρωτομαγιάτικο στεφάνι με το παιδί σουΣτεφάνι από χάρτινες θήκες για γλυκά

Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι κόλλα, ψαλίδι, ένα χαρτόνι κανσόν κατά προτίμηση πράσινο, πολύχρωμες θήκες για γλυκά, τις οποίες θα βρούμε στο σούπερ μάρκετ, και χαρτί γκοφρέ σε διάφορα χρώματα. Αρχικά, κόβουμε στο σχήμα του στεφανιού το πράσινο χαρτόνι, κολλάμε πάνω του τις χάρτινες θήκες που αποτελούν τα λουλούδια μας, και μέσα τους τοποθετούμε μπαλίτσες από χαρτί γκοφρέ. Εάν θέλουμε, φτιάχνουμε και μερικά πράσινα φύλλα, έτσι ώστε το στεφάνι μας να είναι πιο αληθοφανές. Το στεφάνι μας με αυτόν τον τόσο απλό τρόπο είναι έτοιμο!

Στεφάνι από πολύχρωμα χαρτιά.

Και σε αυτό το στεφάνι η λογική είναι η ίδια και τα υλικά ακόμα πιο απλά. Χρειαζόμαστε πολύχρωμα Α4 χαρτιά, ένα μεγαλύτερο πράσινο χαρτί, κόλλα και ψαλίδι. Σχεδιάζουμε πάνω στα πολύχρωμα χαρτιά λουλούδια, τα κόβουμε και τα τοποθετούμε το ένα μέσα στο άλλο, τσακίζοντας τα πέταλά τους και κόβοντάς τα λίγο στις άκρες. Εάν θέλουμε, σχεδιάζουμε με μαρκαδόρο στο κέντρο τους μικρές τελίτσες για τη γύρη. Κολλάμε τα λουλούδια που φτιάξαμε επάνω στο πράσινο χαρτί που έχουμε κόψει σε σχήμα στεφανιού και το πολύχρωμο στεφάνι μας είναι έτοιμο να διακοσμήσει την πόρτα του σπιτιού μας!

Στεφάνι από εφημερίδα

Ένα στεφάνι διαφορετικό από τα υπόλοιπα και αρκετά εντυπωσιακό είναι αυτό από εφημερίδα. Χρειαζόμαστε εφημερίδες, νερομπογιές, κόλλα, ψαλίδι και πολύχρωμα κουμπιά. Κόβουμε κύκλους διαφόρων μεγεθών από εφημερίδα, τους βάφουμε με νερομπογιές σε διάφορα χρώματα και τους τοποθετούμε τον έναν επάνω στον άλλο από τον μεγαλύτερο στον μικρότερο. Έπειτα, κολλάμε στο κέντρο ένα κουμπί, τσαλακώνουμε το λουλούδι μας και το ανοίγουμε ξανά. Τέλος, τοποθετούμε όλα τα λουλούδια σε ένα στεφάνι από χαρτί στο εξωτερικό της πόρτας μας.

Extra tip: Εάν έχετε στο σπίτι διάφορα υλικά χειροτεχνίας, όπως πούλιες, χάντρες, πον-πον, χρυσόσκονη, μη διστάσετε να αυτοσχεδιάσετε και να πειραματιστείτε. Να είστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Κάντε το πρωτομαγιάτικο στεφάνι σας όσο πιο πολύχρωμο και πλουμιστό θέλετε.

Ανοιξιάτικες δραστηριότητες για παιδιά: Γινόμαστε παρατηρητές, φωτογράφοι και… ζωγράφοι!

Καλή Πρωτομαγιά σε όλους!

Μαρία Πρέβεζα
Νηπιαγωγός- Μουσειολόγος
Δημιουργική απασχόληση για παιδιά

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Βήμα- βήμα πώς να φτιάξεις με το παιδί σου χάρτινο Πρωτομαγιάτικο στεφάνι που διατηρείται περισσότερο από το παραδοσιακό! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα