Πώς θα κάνουμε Ανάσταση – Ποια είναι τα μέτρα που ισχύουν για τις Εκκλησίες

12:45 1/5/2021 - Πηγή: iPop

Το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό για ακόμα μία χρονιά ύστερα από την άφιξη της πανδημίας στη ζωή μας. Πώς θα κάνουμε Ανάσταση φέτος; Η Ανάσταση για το 2021 θα πραγματοποιηθεί με αλλαγή ώρας

λόγω των περιορισμών για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού.

Πώς θα κάνουμε Ανάσταση

Η απόφαση που πήρε η Κυβέρνηση για την φετινή Ανάσταση είναι να πραγματοποιηθεί στις 9 αντί για τις 12 που πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Οι ειδικοί έχουν κάνει συστάσεις για τους πιστούς να παραμείνουν στον προαύλιο χώρο των ναών με τήρηση των αποστάσεων και χρήση διπλής μάσκας.

Φέτος, η άφιξη του Αγίου Φωτός θα πραγματοποιηθεί χωρίς τιμές αρχηγού κράτους. Οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος παραπέμπουν στη σεμνή κα ταπεινή είσοδο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα, χωρίς υπερβολές. Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος θα φτάσει το Άγιο Φως. Στα Ιεροσόλυμα θα μεταβεί μόνο ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης και εκπρόσωπος της Εξαρχίας του Παναγίου Τάφου. Το αεροπλάνο θα προσγειωθεί στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 6 το απόγευμα. Έχουν προγραμματιστεί 10 πτήσεις για να φτάσει σε κομβικά σημεία της χώρας και από εκεί θα μεταφερθεί οδικώς, αλλά ακόμη και με πλωτά του Λιμενικού.

Ποια είναι τα μέτρα που ισχύουν για τις Εκκλησίες

Τα μέτρα που είναι σε ισχύ για τις εκκλησίες είναι η αναλογία του 1 ατόμου ανά 25 τετραγωνικά και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών. Στους εξωτερικούς χώρους των ναών ισχύει η αναλογία ανά ένα άτομο για 10 τετραγωνικά και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Για όλους τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους. Επίσης, για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό που βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς θα κάνουμε Ανάσταση – Ποια είναι τα μέτρα που ισχύουν για τις Εκκλησίες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα