3 αλήθειες για τη ζήλια που ίσως δεν είχες σκεφτεί

20:01 12/9/2014 - Πηγή: iPop

Το πράσινο ζιζάνιο της ζήλιας πολλές φορές έρχεται απρόσκλητο και ακριβώς εκεί που δεν το περιμένεις. Δεν μιλάμε για τη ζήλια μεταξύ ενός ζευγαριού, αλλά για το συναίσθημα που σου προκαλεί μερικές φορές η ευτυχία ή πληρότητα ενός άλλου. Παρακάτω θα ανακαλύψεις αλήθειες για τη ζήλια, που σε αφορούν τόσο αν είσαι αυτός που ζηλεύει όσο αν είσαι εσύ το αντικείμενο της ζήλιας ενός άλλου.

Η ζήλια εξουδετερώνει την ευγνωμοσύνη

Όταν ζηλεύεις γίνεται αυτή η κατάσταση η μόνη σου αλήθεια και αδυνατείς να αντλήσεις ικανοποίηση από τις μικρές (ή μεγάλες) χαρές της ζωής. Ο θυμός και η αναστάτωση που

προκαλεί σε κάνουν να μην εκτιμάς όσα έχεις και για όσα θα έπρεπε να νιώθεις ευτυχισμένος ή ευγνώμων.

Ο φύσει ζηλόφθων βρίσκει συνεχώς δικαιολογίες

Δεν αρκεί να τον αντιμετωπίσεις συγκαταβατικά, ούτε με συμπόνια. Πιθανώς θα το εκλάβει ως προσποίηση από την πλευρά σου. «Κοίτα, παριστάνει ότι νοιάζεται» ή «Προσπαθεί να καλύψει τα δικά του λάθη», θα πει. Η αλήθεια είναι ότι μόνο εκείνος μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του.

Υπάρχει τρόπος να κάνεις τη ζήλια εποικοδομητική

Όταν ζηλεύουμε κάποιον, ποτέ δεν έχουμε στο μυαλό μας το σύνολο της ζωής του. Συνήθως, μας ενδιαφέρει ένα κομμάτι της ζωής του: η επιτυχία του στη δουλειά, η δημιουργικότητά του, η προσωπική του ζωή, τα λεφτά του. Όταν το εντοπίσουμε, μπορούμε να δουλέψουμε για να το αποκτήσουμε.

The post 3 αλήθειες για τη ζήλια που ίσως δεν είχες σκεφτεί appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα