19o Business Week: Ευέλικτες μορφές απασχόλησης, πώς επηρεάζουν την εργασία; Σε αφορά!

15:24 19/5/2017 - Πηγή: iPop

Για 19η χρονιά επιστρέφει το συνέδριο Business Week του MBA’s Society του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Φέτος, το βασικό αντικείμενο του συνεδρίου είναι οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης και το πώς επηρεάζουν την εργασία. Ένα ζήτημα που μας αφορά όλους, σκεπτόμενοι τις τρέχουσες συνθήκες εργασίας στην Ελλάδα.

Το συνέδριο με θέμα «Ευέλικτες μορφές Απασχόλησης και οι συνέπειές τους στην Εργασιακή απόδοση», θα εξετάσει συγκεκριμένα τις συνέπειες των

ευέλικτων μορφών απασχόλησης σε Μάκρο επίπεδο (οικονομία, απασχόληση, ασφάλιση) και σε Μίκρο επίπεδο (παραγωγικότητα, απόδοση, εργασιακή δέσμευση).

Κύριοι εισηγητές του συνεδρίου είναι ο Καθηγητής του King’s College κ. David Guest, ο Ομότιμος Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Σάββας Ρομπόλης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Μιλτιάδης Νεκτάριος και ο HR Manager Νοτιοανατολικής Ευρώπης της IBM κ. Ιωάννης Κουτράκης. Συντονίζει ο Διευθυντής του MBA , Καθηγητής Λεωνίδας Χυτήρης.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου:

Ο Παναγιώτης Καραγατσλής, Πρόεδρος MBA’s Society, μίλησε στο iPop.gr λίγες μέρες πριν την έναρξη του 19ου Business Week:19η χρονιά για το συνέδριο Business Week. Τι να περιμένει φέτος το κοινό και ποιες είναι οι δικές σας προσδοκίες;Το κοινό, δηλαδή οι σύνεδροι μας, θα παρακολουθήσει τις 2 πρώτες ημέρες ομιλίες από διακεκριμένες προσωπικότητες του ακαδημαϊκού και επαγγελματικού χώρου, για το θέμα των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και των συνεπειών τους.

Όπως κάθε χρόνο, τις επόμενες ημέρες θα παρουσιασθούν και θα συζητηθούν, κυρίως από διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων και επιχειρηματίες, σύγχρονα θέματα διοικητικών πρακτικών που θα αφορούν στα Χρηματοοικονομικά, την Επιχειρηματικότητα, την Καινοτομία, και το Marketing. Άρα το κοινό αναμένεται να λάβει σύγχρονη τεχνογνωσία και ενημέρωση πάνω σε αυτά τα θέματα. Από την πλευρά μας προσδοκούμε μεγάλη συμμετοχή, όπως κάθε χρονιά, και το αποτέλεσμα των εργασιών του να διατηρήσει τη φήμη ενός συνεδρίου με υψηλή προστιθέμενη αξία.Σε ποιους απευθύνεται το συνέδριο;Η πλειοψηφία των συνέδρων του Business Week είναι μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές αλλά και στελέχη επιχειρήσεων. Επιπλέον κάθε χρόνο τιμούν με την παρουσία τους όλες τις ημέρες του συνεδρίου και πανεπιστημιακοί καθηγητές. Γενικότερα, το Business Week απευθύνεται σε όποιον επιθυμεί να ενημερωθεί για τις τρέχουσες εξελίξεις σε διαφορετικά πεδία της οικονομίας και του κόσμου των επιχειρήσεων.Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης πώς θεωρείτε εν συντομία ότι έχουν επηρεάσει στις μέρες μας την εργασιακή απόδοση και πώς θα μπορούσε να περιοριστεί το φαινόμενο;Η απόδοση στον χώρο εργασίας είναι συνιστώσα πολλών παραγόντων, ένας από τους οποίους είναι η ψυχολογία του εργαζομένου. Από την πλευρά των οργανισμών, η εφαρμογή ευέλικτων μορφών εργασίας προσανατολισμένες στην αύξηση των δικών τους μόνο ωφελειών και σε μερικές περιπτώσεις η κακή εφαρμογή τους φαίνεται να έχει αρνητική επίδραση στην ψυχολογία άρα και στην εργασιακή απόδοση. Παρατηρείται αύξηση της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας. Επιπλέον, με τις ευέλικτες μορφές εργασίας μειώνεται η δυνατότητα απόκτησης εξειδίκευσης, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά την παραγωγικότητα του εργαζομένου.

Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης που στοχεύουν στην αντιμετώπιση πραγματικών αναγκών στην παραγωγή και ταυτόχρονα αξιοποιούν τις δυνατότητες και το ταλέντο των εργαζομένων και ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους μπορούν να επιφέρουν θετικά αποτελέσματα.

Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης είναι σήμερα διεθνώς μια πραγματικότητα στο συνεχώς μεταβαλλόμενο και αβέβαιο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον. Άρα το θέμα είναι πως θα εφαρμοσθούν ώστε να συμβάλλουν στην παραγωγικότητα και την ανάπτυξη.Μια ευχή για το φετινό Business Week;Ευχόμαστε να κυλήσει ομαλά η διοργάνωση του συνεδρίου και, όλοι όσοι θα συμμετάσχουν στο φετινό Business Week, να αποκομίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη από αυτό.Info!

19o Business Week

Πότε; 22-26 Μαΐου

Εναρκτήρια εκδήλωση 22 Μαΐου 2017, ώρα 18:00-21:00

Ξενοδοχείο «Divani Caravel Hotel»

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ απευθυνθείτε:

Καθηγητής Λεωνίδας Χυτήρης, Δ/ντής προγράμματος MBA

Τηλ: 210 4142213 , E-mail: [email protected]

Και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις

του MBA του Πανεπιστημίου Πειραιώς : http://mba.unipi.gr/

του MBA’s Society : http://mba-society.gr/

The post 19o Business Week: Ευέλικτες μορφές απασχόλησης, πώς επηρεάζουν την εργασία; Σε αφορά! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα