Ζώνη ελεύθερη από τις συμφωνίες T.T.I.P-CETA-TISA κηρύχθηκε ο Βόλος

21:12 29/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ανακήρυξη του Δήμου Βόλου σε «Ζώνη Ελεύθερη από τις συμφωνίες T.T.I.P-CETA-TISA», αποφάσισε κατά πλειοψηφία στην σημερινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Αρνητικά ψήφισε η παράταξη του Μ. Μιτζικού ο οποίος υπεραμύνθηκε των συμφωνιών και ζήτησε το θέμα να αποσυρθεί αλλά και η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης αναπτύσσοντας ένα διαφορετικό ιδεολογικό σκεπτικό.

Όπως επισήμανε και ο ασκών χρέη δημάρχου Θ. Θεοδώρου, ο δήμος αντιστέκεται σε τέτοιου είδους πολιτικές με αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνική ευηµερία των πολιτών µικρών και µεσαίων οικονοµικών εισοδηµάτων και σε πολλούς

τοµείς που αφορούν την υγεία, το φυσικό περιβάλλον, την οικονοµική ανάπτυξη και προαγωγή του τόπου, τα θεµελιωµένα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώµατα, τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας και τη δηµιουργία νέων.

Επίσης ο ασκών χρέη δημάρχου Θ. Θεοδώρου εισηγείται τη συµµετοχή του ∆ήµου Βόλου σε εθνικά και διεθνή δίκτυα τοπικών αυτοδιοικήσεων για το σκοπό αυτό, την παρέμβαση στα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης ΠΕ∆ και ΚΕ∆Ε για συζήτηση και λήψη απόφασης στο συγκεκριµένο θέµα και τέλος την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση φορέων και πολιτών για το θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα