Αγωνία και κλυδωνισμοί στην αγορά από την αίτηση πτώχευσης της Μαρινόπουλος ΑΕ

19:54 29/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κλυδωνισμούς στην εύθραυστη ελληνική αγορά προκαλεί η αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η εταιρεία «Μαρινόπουλος», την ώρα που οι εργαζόμενοι ζητούν απαντήσεις για το μέλλον τους.

Το πρωί εκατοντάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το διοικητικό κέντρο του Ομίλου στον Άλιμο. Ζήτησαν να ενημερωθούν υπεύθυνα για το αν θα κλείσουν καταστήματα, αν θα απολυθούν υπάλληλοι, αν θα κουρευτούν, μαζί με τις απαιτήσεις των πιστωτών και οι αποδοχές τους. Η απάντηση που πήραν ήταν ότι η εταιρία θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί.

Η Μαρινόπουλος ΑΕ από την πλευρά της εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δηλώνει ότι τα καταστήματα λειτουργούν κανονικά και ότι η υπαγωγή σε διαδικασία εξυγίανσης αποτελεί τη μοναδική λύση για τη διατήρηση της λειτουργίας της εταιρείας, των θέσεων εργασίας και τη διασφάλιση των οφειλών προς τους προμηθευτές. Η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα θα εξεταστεί την Παρασκευή. Αν γίνει δεκτή η εταιρία, που απασχολεί 12.500 εργαζόμενους θα προστατεύεται από το ενδεχόμενο κατασχέσεων.

Ο Όμιλος εκτιμάται ότι απασχολεί περίπου 10.000 άτομα ενώ έχει πάνω από 2.

Keywords
Τυχαία Θέματα