Ζάκυνθος: «Βόμβες» Κασσιμάτη για τη διαχείριση απορριμμάτων

17:52 29/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ως «βόμβα» έπεσε σήμερα η αναφορά, στην ΕΡΤ Ζακύνθου, του συντονιστή της τοπικής Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής συνδυασμού της αντιπολίτευσης στο δήμο, Αντώνη Κασσιμάτη, ότι η δημοτική αρχή δεν κατέθεσε ως τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων στην περιφέρεια -στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού- αυτό που ψηφίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο, άλλα, άλλο.
Ο εν λόγω

ισχυρισμός έγινε στο πλαίσιο άσκησης κριτικής για την τακτική της δημοτικής αρχής στην υπόθεση της διαχείρισης απορριμμάτων και περιελάμβανε και άλλα θέματα, όπως η υπόθεση του δρόμου στην ευρύτερη περιοχή χωροθέτησης του ΧΥΤΥ στον Λίβα, όπου, όπως είπε ο κ. Κασσιμάτης, είναι αυτονόητο και χωρίς αμφισβήτηση ότι έγινε παρανομία, καθώς, μετά από αυτοψία της δ/νσης δ/ασων διαπιστώθηκε πως πρόκειται για παράνομη μετατροπή δασικού δρόμου σε οδό και με δεδομένη την προχθεσινή σύλληψη οδηγού μηχανήματος που εκτελούσε τις σχετικές ενέργειες.

Όπως είχαμε επισημάνει, υποστήριξε ο κ. Κασσιμάτης, η επιλογή της δημοτικής αρχής της περιοχής του Λίβα για τη χωροθέτηση ΧΥΤΥ θα βρεθεί σε τεράστια αδιέξοδα και αυτό ήταν το πρώτο, αφού, η πρόσβαση στο συγκεκριμένο σημείο -βάσει της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων- έχει σοβαρές τεχνικές δυσκολίες στην υλοποίησή της.

Επιπροσθέτως, ο συντονιστής της τοπικής κομματικής οργάνωσης του κυβερνώντος κόμματος και δημοτικός σύμβουλος, αναφέρθηκε στην υπόθεση παραχώρησης του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών σε κοινοπραξία δύο εταιρειών, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για διαδικασία που διενεργήθηκε «εν κρυπτώ» από το δημοτικό συμβούλιο, ενώ, κατέθεσε σειρά «ρητορικών ερωτημάτων» τα οποία προκύπτουν, όπως π.χ. το χρονικό διάστημα (καλοκαίρι και σύντομο), η εμφάνιση ενός μειοδότη και η απόρριψη της παράτασης που ζήτησαν δύο άλλες εταιρείες κ.α. Ταυτόχρονα, επεσήμανε θέματα ως προς τον τρόπο δραστηριοποίησης της εν λόγω κοινοπραξίας (π.χ. πόσο προσωπικό θα προσλάβει, ποια και πόσα μηχανήματα θα χρησιμοποιήσει κ.α.), ενώ, θέτοντας ως κρίσιμο ζήτημα την απόδοση εσόδων, επεσήμανε ότι, πρόκειται για ποσό ύψους περίπου 100 χιλ. ευρω/έτος και προέρχονται από την πώληση του ανακυκλώσιμου υλικού και σχετική επιδότηση.
Ο κ. Κασσιμάτης, κατέληξε ότι, η υπόθεση της εν λόγω παραχώρησης -βάσει των όρων του διαγωνισμού- αφορά σε μια «εξωφρενική» διαδικασία, καταθέτοντας, παράλληλα, τον προβληματισμό για το εάν τελικά με ευθύνη πολλών δημοτικών αρχών υποβαθμίστηκαν οι λειτουργίες του ΚΔΑΥ, προκειμένου να δοθούν για ένα κομμάτι ψωμί.

Keywords
Τυχαία Θέματα