Ζάκυνθος: Επιμορφωτικό σεμινάριο για δημόσια έργα – διαγωνισμούς

17:13 29/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο για τους δημοτικούς υπαλλήλους πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας με πρωτοβουλία του Δήμου Ζακύνθου.

Αντικείμενο της ενημέρωσης ήταν ο νέος Νόμος 4412/2016 που δημοσιεύθηκε πρόσφατα σε ΦΕΚ και ο οποίος αφορά το νέο σύστημα που θα επικρατεί σε δημόσια έργα, σε διαγωνισμούς, σε μελέτες και προμήθειες. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Αντώνης Ψαράκης (Forum-Training) θα πρέπει το προσωπικό των Δήμων να εκπαιδευτεί πολύ καλά, ούτως ώστε να μη γίνονται λάθη σε συμβάσεις και

να μη χαθούν πολύτιμα ευρωπαϊκά χρήματα την επόμενη πενταετία. Ο Δήμαρχος που παρευρέθηκε στο σεμινάριο, ζήτησε από τον κ. Ψαράκη να του στείλει μια επιστολή με όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για αυτή τη διαδικασία, ούτως ώστε με την σειρά του να την καταθέσει στην ΚΕΔΕ. Επίσης, υποστήριξε πως αν κριθεί απαραίτητο και δημιουργηθούν απορίες το επόμενο διάστημα, το σεμινάριο αυτό θα επαναληφθεί, προκειμένου ο Δήμος να μην υπολείπεται σε επάρκεια και γνώση.

Keywords
Τυχαία Θέματα