Ζάκυνθος: «Τελείωσαν τα περιθώρια κοινωνικής συναίνεσης» υποστηρίζει ο δήμαρχος και ανοίγει τον ΧΥΤΑ

08:52 8/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η υπομονή εξαντλήθηκε και τα περιθώρια κοινωνικής συναίνεσης τελείωσαν», επισημαίνεται σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο δήμος Ζακύνθου, εχθές, λίγη ώρα μετά το συλλαλητήριο αντίδρασης για το πρόβλημα των σωρευμένων σκουπιδιών και την παράσταση διαμαρτυρίας κατοίκων και μαθητών στο δήμαρχο, κατά την οποία, ο τελευταίος υποστήριξε ότι θα ανοίξει σήμερα τον ΧΥΤΑ ακόμη και αν πάει αυτόφωρο. Συγκεκριμένα στο δελτίο τύπου αναφέρεται ότι «οι μικροπολιτικές και το θέατρο

του παραλόγου καταδικάζεται και με τίποτα ο Δήμος Ζακύνθου δεν θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και των παιδιών μας. Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου και τις εντολές της Αποκεντρωμένης Κρατικής Διοίκησης, θα αρχίσει άμεσα η αποκομιδή των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ της Ζακύνθου. Άλλος χώρος στην παρούσα φάση δεν υπάρχει».
Επίσης, σύμφωνα με την ενημέρωση από το γραφείο του κ.Κολοκοτσά , «παράλληλα, επιταχύνονται οι διαδικασίες της ενδιάμεσης και οριστικής λύσης του προβλήματος με ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων. Οι γραφειοκρατίες και οι καθυστερήσεις άλλων θα ξεπεραστούν. Θα είμαστε οι πρώτοι στην Ελλάδα που θα λύσουμε για πάντα το πρόβλημα, μιας και απόφαση της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου είναι τα απορρίμματα να επεξεργάζονται στη θέση του «Λίβα», ο οποίος πρέπει να αδειοδοτηθεί όχι μόνο για την οριστική λύση, αλλά και για την ενδιάμεση κατάσταση».
Τέλος, ο δήμαρχος καλεί « τον ζακυνθινό λαό, καθώς και τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Βουλευτή Ζακύνθου, κ. Σταύρο Κοντονή, αλλά και τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Πάνο Σκουρλέτη, να σταθούν δίπλα μας για να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα των απορριμμάτων, το οποίο επιδεινώθηκε με τις καταστροφικές πλημμύρες των τελευταίων ημερών», ενώ, υποστηρίζει ότι, ο δήμος «σαν υπεύθυνος για τον χειρισμό του σχεδίου έκτακτης ανάγκης αναλαμβάνει τις ευθύνες του με οποιοδήποτε κόστος».

Keywords
Τυχαία Θέματα