Αθώος ο Μαρκογιαννάκης, απειλεί ξανά με μηνύσεις

07:32 8/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αθωωτική ήταν η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ιωαννίνων για τον πρώην υπουργό Χρήστο Μαρκογιαννάκη ο οποίος κατηγορείτο για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος σε υπόθεση που σχετίζεται με το άτυχο φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Αντίθετα ένοχος για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση κρίθηκε ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή. Αθώα κρίθηκε η υπεύθυνη της Εστίας της Γαλακτοκομικής Σχολής. Τα δύο στελέχη είχαν παραπεμφθεί για όσα συνέβαιναν στη σχολή και στην εστία εις βάρος

του Βαγγέλη Γιακουμάκη και ειδικά από την παρέα των «σκληρών» Κρητικών. Ο πρώην υπουργός κατηγορείτο ότι παρενέβη τηλεφωνικά στον διευθυντή για να μην τιμωρηθούν μέλη της συγκεκριμένης παρέας για ανάρμοστη συμπεριφορά που είχαν επιδείξει στη σχολή. Η πρόταση της εισαγγελέως ήταν αθωωτική και για τους τρεις κατηγορούμενους, ωστόσο, η ετυμηγορία του δικαστηρίου ήταν διαφορετική για τον τότε διευθυντή της Σχολής. Ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας μετά την ανακοίνωση της απόφασης δήλωσε: «Μετά από 42 χρόνια δικηγορίας δεν έχω δει αθώο άνθρωπο να καταδικάζεται. Σημειώστε τη σημερινή μέρα και θυμηθείτε πως στο Εφετείο ο εντολέας μου θα αθωωθεί πανηγυρικά».

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης στην οποία αναφέρει:

Με την ομόφωνη απόφασή τους οι έντιμοι Εφέτες των Ιωαννίνων, με τη σύμφωνη γνώμη της κ. Εισαγγελέως της έδρας, έθεσαν τέλος στην 20μηνη προσωπική και οικογενειακή μου άδικη ταλαιπωρία, που είχε σχέση με τη δήθεν συμμετοχή μου στην υπόθεση που κατέληξε στον θάνατο του μαθητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη. Όσοι με συκοφάντησαν με λασπολόγησαν και γενικά με έβλαψαν με τη συμπεριφορά τους, σύντομα θα δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη για τις αθλιότητές τους, όποια ιδιότητα και αν έχουν και σε όποια θέση και αν βρίσκονται. Νιώθω όμως την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους εκείνους που με ευπρέπεια, σοβαρότητα και επιφυλακτικότητα αντιμετώπισαν την επιχειρηθείσα ηθική μου εξόντωση, ιδιαιτέρως δε, τους άξιους συναδέλφους μου δικηγόρους Αντώνη Φούσα (Αθηνών) και Κώστα Τζούμα (Ιωαννίνων), οι οποίοι, πιστεύοντας στην αθωότητά μου, με μαχητικότητα και δικονομικό ήθος με υπερασπίστηκαν ενώπιον του Εφετείου Ιωαννίνων κατά την πολυήμερη διαδικασία».

Η συγκεκριμένη δίκη πάντως δεν έχει να κάνει με τις καθαυτές αιτίες θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη καθώς για τους φυσικούς αυτουργούς των βασανιστηρίων εις βάρος του φοιτητή έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία.- efsyn.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα