Ζάκυνθος: Σε δίκη η πολύκροτη υπόθεση της αγοραπωλησίας των 15 χιλ. στρεμμάτων την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου

21:48 28/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκδικάζεται την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου από το τοπικό Πρωτοδικείο αγωγή για την ακύρωση του συμβολαίου μεταβίβασης των 15χιλ. στρεμ. στην ορεινή Ζάκυνθο από τον φερόμενο ως ιδιοκτήτη της έκτασης, Γ. Χάρο, στην εταιρεία Pimana, που κατατέθηκε από τον δήμο, την περιφερειακή ενότητα, την τοπική εκκλησία, κατοίκους της επίμαχης περιοχής καθώς και το ελληνικό δημόσιο. Το δικαστήριο στην πρώτη εκδίκαση της αγωγής (2/11/2016) είχε αποφασίσει την αναβολή της, προκειμένου να συνδικαστεί -λόγω συνάφειας-

με αυτήν του ελληνικού δημοσίου, το οποίο μόλις λίγα 24ωρα πριν από την εν λόγω δίκη κατέθεσε πρόσθετη παρέμβαση, εκτιμώντας ότι το σχετικό συμβόλαιο είναι παράνομο και άκυρο. Να σημειωθεί ότι, παράλληλα, έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για βαρύτατα αδικήματα σε άτομα -μεταξύ των οποίων και δημοσίους υπαλλήλους- που ενεπλάκησαν στη διαδικασία της αγοραπωλησίας.
Ο κ. Δημήτρης Μποζίκης μιλώντας στην ΕΡΤ Ζακύνθου για την επικείμενη δικαστική διαδικασία ως ένας εκ των κατοίκων που συμμετέχουν στην αγωγή ως θιγόμενος ιδιοκτήτης γης, υποστήριξε με έμφαση ότι είναι ένα «πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα δικαστήριο για κάποιον που πουλάει μια τεράστια έκταση από την οποία δεν του ανήκει ούτε ένα μέτρο». Επιπλέον, ο κ. Μποζίκης κάλεσε όλους τους Ζακυνθινούς να βρίσκονται στα δικαστήρια για να υπερασπιστούν το νησί από αυτήν την αγοραπωλησία «που θα επιφέρει μόνο καταστροφή και όχι ανάπτυξη»

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Μάντζου

Keywords
Τυχαία Θέματα