Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Θεσσαλίας

20:14 28/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε νέο δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών -Θεσσαλονίκης θα προχωρήσουν αύριο από τις 12 έως στις 2 το μεσημέρι οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο της Νίκαιας, μετά τον σημερινό αποκλεισμό και του ρεύματος της ΠΑΘΕ προς Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΑΣΝΚ Βαγγέλη Μπούτα αύριο το μεσημέρι στο μπλόκο της Νίκαιας θα βρεθούν εκπρόσωποι τοπικών

φορέων για να εκφράσουν την συμπαράσταση τους στον αγώνα των αγροτών και να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί με άλλες κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.



Στο μπλόκο της Νίκαιας και κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού βρέθηκε και αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ με επικεφαλής τον οργανωτικό γραμματέα κ. Πέτρο Τεπεκίδη ο οποίος εξέφρασε την συμπαράσταση της στον αγώνα των αγροτών .Μάλιστα την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία θα διοργανώσουν το «Το Καραβάνι της Υγείας». Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Όπως, σημείωσε ο κ. Μπούτας οι αγρότες θα πάρουν μέρος σε αυτή την κινητοποίηση με τρακτέρ ενώ την Παρασκευή θα διοργανώσουν σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Λάρισας συλλαλητήριο με τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της Πόλης. Στο μεταξύ με νέα τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα ενισχύθηκε σήμερα το μπλόκο της Νίκαιας . Αύριο αναμένονται και νέα τρακτέρ από Φάρσαλα και Καρδίτσα.

Ενίσχυση έγινε σήμερα και στο μπλόκο του Αργυροπουλίου με τρακτέρ που έφθασαν από χωριά της Ελασσόνας και του Τυρνάβου. Καθημερινά οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του Αργυροπουλίου προχωρούν σε δίωρο αποκλεισμό της Νέας Εθνικής Οδού Λάρισας – Κοζάνης . Ο σημερινός αποκλεισμός ολοκληρώθηκε λιγη ώρα νωρίτερα και αύριο θα επαναληφθεί την ίδια ώρα.

Τρακτέρ βρίσκονται παρατεταγμένα και στο Γερακάρι Αγιάς και στο Δαμάσι όπου καθημερινά αποκλείουν την παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης στο ύψος του Δαμασίου από τις 4 έως στις 6 το απόγευμα.

Τέλος εντός της εβδομάδος θα οριστεί σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα πιθανόταττα το επόμενο Σαββατοκύριακο. Στη σύσκεψη τα μπλόκα θα συντονίσουν τον αγώνα τους και θα καθορίσουν την μορφή των κινητοποιήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα