Ηράκλειο: Εκτενή ενημέρωση για τα θέματα για τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης στον Γ. Δραγασάκη

21:05 28/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια εκτενή ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τους δημάρχους του Νομού είχε σήμερα στο Ηράκλειο ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Κατά τη συνάντησή τους στη Λότζια συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη μεγαλύτερη ανεξαρτησία και την καλύτερη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και την διαφορετική αντιμετώπιση που πρέπει να έχουν

από το κράτος οι μικροί και οι μεγάλοι δήμοι.
Οι δήμαρχοι του εξέθεσαν αναλυτικά τα προβλήματα που τους απασχολούν όπως οι ελλείψεις προσωπικού, η γραφειοκρατία, η υποχρηματοδότηση, αλλά και η ανισοκατανομή των ΚΑΠ και μια σειρά θεμάτων που εστιάζονται και σε τοπικό επίπεδο.
Ο κ. Δραγασάκης συμμερίσθηκε τις ανησυχίες των δημάρχων λέγοντας πως «αυτά που περιγράφετε τα ζούμε κι εμείς», δεσμευόμενος για την άμεση αντιμετώπιση ορισμένων από αυτά. Επίσης κατά τη συνάντηση ο κ. Δραγασάκης μίλησε για ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους μέσω της Αυτοδιοίκησης, ενώ αναφέρθηκε και σε μια σειρά παρεμβάσεων της Κυβέρνησης, λέγοντας ότι δίνει προτεραιότητα σε ευκαιρίες επενδυτικού χαρακτήρα.
Ακόμη σημείωσε ότι η οικονομία έχει βγει σε τροχιά ανάπτυξης προσθέτοντας ότι θέλουμε η ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους να γίνει μέσω της αυτοδιοίκησης. Για το θέμα των οφειλών επεσήμανε πως η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα σύστημα ρύθμισης όλων των χρεών, που θα αφορά κυρίως σε επιχειρήσεις, ενώ αναφέρθηκε και στα κέντρα εξυπηρέτησης δανειοληπτών που αρχικά θα γίνουν στους δήμους.
Νωρίτερα ο κ. Δραγασάκης είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό με τον τελευταίο να θέτει στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης μια σειρά από θέματα που αφορούν τον δήμο Ηρακλείου.
Μετά τη συνάντηση, ο δήμαρχος σε δήλωσή του την χαρακτήρισε χρήσιμη, λέγοντας ότι έθεσε τα περισσότερα ζητήματα που είχε θέσει και στον πρωθυπουργό, στην συνάντησή τους τον προηγούμενο μήνα.
«Τότε ο κ. Πρωθυπουργός είχε δείξει καλή διάθεση απέναντι στα αιτήματά μας και μάλιστα είχε δεσμευτεί ότι κάποια από αυτά θα ικανοποιηθούν», σημειώνοντας ότι «περιμένουμε από την κυβέρνηση την υλοποίηση των δεσμεύσεών της».
«Αυτό είπα στον κ. Δραγασάκη, ο οποίος έδειξε ενήμερος για θέματα αυτοδιοίκησης και διατεθειμένος να βοηθήσει» πρόσθεσε ο κ. Λαμπρινός.

ΑπΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα