Ζάκυνθος-Η.Μαλλιάς: «Αύξηση επιβατών στα υπεραστικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ και μείωση στα τοπικά»

14:37 10/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Μια μικρή αύξηση από 3 έως 4% παρουσιάζει τους τελευταίους μήνες, σε σχέση με πέρυσι, η επιβατική κίνηση στα υπεραστικά δρομολόγια, κυρίως, από Αθήνα», όπως δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο πρόεδρος του τοπικού ΚΤΕΛ, Ηλίας Μαλλιάς.

Αξιοσημείωτη, σύμφωνα με τον κ.Μαλλιά, είναι η προτίμηση στην μετακίνηση με το ΚΤΕΛ των Κορεατών και γενικότερα των Ασιατών

τουριστών. Ωστόσο, όπως ανέφερε, μειωμένη κατά 15% είναι η κίνηση στα τοπικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ στις τουριστικές περιοχές του νησιού, παρά το γεγονός, ότι, αυτά φέτος έχουν πυκνώνει, «κάτι που δείχνει ότι οι περισσότεροι τουρίστες, ειδικότερα αυτοί με τα φτηνά »πακέτα», δεν μετακινούνται και παραμένουν εσώκλειστοι στα μεγάλα ξενοδοχεία».
Ιδιαίτερη έμφαση, έδωσε ο κ.Μαλλιάς, στο γεγονός της παράνομης-και με διάφορους τρόπους-μεταφοράς των τουριστών, από επιχειρηματίες και όχι μόνο, δεδομένου, πως, αυτό βλάπτει τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα του ΚΤΕΛ και των Ταξί, αν και όπως είπε, «κανείς δεν κάνει τίποτα για το συγκεκριμένο θέμα».
Επίσης, σχολίασε αρνητικά την επιβολή ΦΠΑ 24% που επιβαρύνει τις τιμές των εισιτηρίων και τους επιβάτες και που, «σίγουρα, δεν βοηθά ούτε και το ΚΤΕΛ».
Για το θέμα, τέλος, της αστικής συγκοινωνίας, που δεν υπάρχει στην πόλη της Ζακύνθου, ανέφερε, ότι, η διοίκηση του ΚΤΕΛ είναι πρόθυμη να συνδράμει στην εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου, που, αφορά στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού χάους, κυρίως στη διάρκεια του καλοκαιριού, έχει, όμως και άλλες θετικές πλευρές, ωστόσο, «η ευθύνη είναι στο δήμο που πρέπει να υλοποιήσει την κατάλληλη κυκλοφοριακή μελέτη και να δημιουργήσει όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, διαφορετικά δεν πρόκειται να προχωρήσει τίποτα και δυστυχώς, σε αυτό συμβάλλει και η κακή νοοτροπία και η έλλειψη παιδείας».

Keywords
Τυχαία Θέματα