Ζάκυνθος-Δ.Κωστακιώτης: Αρχές 2017 το αργότερο η επαναλειτουργία των χειρουργείων

16:15 22/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το αργότερο μέχρι τις πρώτες ημέρες του 2017 εκτιμάται ότι θα επαναλειτουργήσουν τα χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου, των οποίων η λειτουργία ανεστάλη πριν από περίπου δύο εβδομάδες, μετά την εμφάνιση μετεγχειρητικών προβλημάτων σε πέντε ασθενείς, εκ των οποίων ένα ήταν μια γυναίκα 41χρόνων, η οποία κατέληξε σε νοσοκομείο του Ρίου.

Τη σχετική ενημέρωση έκανε στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ, Δημήτρης Κωστακιώτης, υποστηρίζοντας

ότι, από το υπουργείο υγείας γίνεται προσπάθεια για την όσο το δυνατό συντομότερη επαναλειτουργία των χειρουργείων, με τη δημιουργία ενός καινούργιου ασφαλούς περιβάλλοντος για τους ασθενείς.
Στο πλαίσιο αυτό, γίνονται ενέργειες για την προμήθεια π.χ. νέου υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού, φίλτρων κλιματιστικών, εξαρτημάτων καθώς και αναισθησιολογικών μηχανημάτων.
Ειδικότερα δε, σε ό,τι αφορά τα αναισθησιολογικά μηχανήματα, όπως είπε, μέχρι εχθές, δεν είχε δοθεί απάντηση σε αίτημα της 6η ΥΠΕ από άλλα νοσοκομεία για το «δανεισμό» δυο τέτοιων μηχανημάτων, οπότε εστάλη έγγραφο προς τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος για την άμεση προμήθειά τους, βάσει της προβλεπόμενης νομικής διαδικασίας.
Όπως τόνισε ο κ.Κωστακιώτης, το γεγονός ότι γίνονται ενέργειες για τη δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος στα χειρουργεία του νοσοκομείου, δεν σημαίνει ότι ενοχοποιείται το υπάρχον προσωπικό, υλικό και φάρμακα, αλλά ότι μέχρι να διαλευκανθεί τι έφταιξε, η πρακτική και η ηθική επιβάλλει τη μη χρησιμοποίησή τους.
Επιπροσθέτως, ο κ.Κωστακιώτης ενημέρωσε ότι, η έκδοση του οριστικού πορίσματος του κλιμάκιου (ΚΕΛΠΝΟ, 2 τεχνολόγοι, 1 εξειδικευμένος γιατρός από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων) που διεξήγαγε ελέγχους στο νοσοκομείο ίσως καθυστερήσει, καθώς, θα πρέπει να γίνουν -μεταξύ άλλων- ειδικές αναλύσεις ευρημάτων κ.α., προσδιορίζοντας ότι μπορεί να απαιτηθεί και χρονικό διάστημα έως και πέντε μήνες. Πάντως, όπως είπε, μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να προκύπτει ότι υπήρξε ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα