Ζάκυνθος: «Επίθεση» Γ. Στασινόπουλου σε Θ. Γαλιατσάτο για τον ΠΕΣΔΑ

15:00 22/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Έκθεση ιδεών, προχειροδουλειά και απόδειξη αναξιοπιστίας, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της αναθεώρησης του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων», σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο Ζακύνθου και μέλος του συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης στο Π.Σ.Ι.Ν., Γιώργο Στασινόπουλο, ο οποίος κατηγορεί τον Περιφερειάρχη Θεόδωρο Γαλιατσάτος, για αποστασιοποίηση από το όλο θέμα και μη ανάληψη των ευθυνών του.

Ο κ.Στασινόπουλος, αναφέρει πως δεν απάντησε παρόλο που ρωτήθηκε ο κ.Γαλιατσάτος, αν τελικά η εισήγηση του δήμου Ζακύνθου είναι ίδια με

αυτή της Περιφέρειας και εφόσον έγινε από τον ίδιο μελετητή, γιατί δημιουργήθηκε τόσο μεγάλο θέμα από τη δική τους πλευρά.

Μεταξύ άλλων ο κ.Στασινόπουλος αναφέρει ότι, «στον σχεδιασμό που κατατέθηκε βλέπουμε ότι η ανακύκλωση που είναι το πρωτεύων ζήτημα δεν έχει έντονη παρουσία ώστε να μειωθούν άμεσα οι τεράστιοι όγκοι των απορριμμάτων. Ο νέος αναθεωρημένος σχεδιασμός ΠΕΣΔΑ δεν μπορεί να πατάει σε δύο βάρκες. Είναι υποχρέωση της Περιφέρειας να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να βοηθηθούν οι δήμοι της ΠΙΝ στις τελικές τους αποφάσεις. Μια ωραία έκθεση ιδεών δεν μπορεί να δώσει λύσεις».

Μάλιστα, εγκαλεί τον κ. Γαλιατσάτο, επειδή διαμαρτύρεται πως το 2014 ο πρώην Περιφερειάρχης κ.Σπύρου έκλεισε παράνομα τον ΧΥΤΑ Ζακύνθου, ρωτώντας τον γιατί επί δυόμιση χρόνια, τώρα, δεν άνοιξε με νόμιμες διαδικασίες το χώρο αυτό, αφήνοντας να κατηγορούνται οι κάτοικοι του Καλαμακίου, οι οποίοι με τις κινητοποιήσεις τους, προστατεύουν την περιοχή τους, από την δική του ανικανότητα.

«Επισκέπτεστε, στην αρχή, υπουργούς, μόνοι, ενώ όταν μετά γίνονται συναντήσεις με την δημοτική αρχή, παρέα με τη δική σας κυβέρνηση, τους απαξιώνετε, μιλώντας για μια ομάδα ανίκανων που ψεύδεται και παραπληροφορεί, παίζοντας έτσι με τους κατοίκους των περιοχών Γαλάρου, Ορθονιών, Κατασταρίου και Σκοπού», επισημαίνει στη συνέχεια ο κ.Στασινόπουλος, απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη, αλλά και εμμέσως πλην σαφώς στον τοπικό βουλευτή και υπουργό Σταύρο Κοντονή, με αφορμή και τις πρόσφατες δηλώσεις του τελευταίου, περί «ανικάνων που ψεύδονται κιόλας», κυρίως, για το ποιος πρότεινε το Γαλάρο για την ενδιάμεση διαδικασία για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί.

«Δεν υπάρχει αξιοπιστία στους πολιτικούς χειρισμούς σας όπως άλλωστε εκφράζετε συνέχεια και από όλους. Ήσασταν και συστηματικά είστε απών από τις λύσεις των προβλημάτων. Στον σχεδιασμό του ΠΕΣΔΑ δεν υπάρχει πρόβλεψη και πρόταση για το τι θα γίνει μετά από τους δύο αυτούς μήνες, (προσωρινής εναπόθεσης των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ του Σκοπού), για την ενδιάμεση λύση και τελικά για τον ΧΥΤΥ, όπως αναφέρεστε σε άλλες περιοχές του Ιονίου. Η ανάγκη για νέο ΠΕΣΔΑ είναι άμεση , αλλά αυτό πρέπει να είναι άρτιο και ολοκληρωμένο με ονόματα και κατόπιν σύμφωνων αποφάσεων των δήμων».

Με τα λόγια αυτά, ο κ.Στασινόπουλος, ολοκληρώνει την «επίθεσή του» στον κ.Γαλιατσάτο-και όχι μόνο-ενώ παρά το γεγονός ότι ο εν λόγω περιφερειακός σύμβουλος ανήκει στο χώρο της ΝΔ που έχει στηρίξει την παρούσα δημοτική αρχή στη Ζάκυνθο, συχνά της ασκεί κριτική, όπως και για τους χειρισμούς της στη διαχείριση των απορριμμάτων, από τη στιγμή που και ο δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς σε κάθε ευκαιρία εξαπολύει τα «πυρά του» κατά του «γαλάζιου» πρώην Περιφερειάρχη κ.Σπύρου, επειδή έκλεισε τον ΧΥΤΑ και την ίδια ώρα εκθειάζει τον νυν Περιφερειάρχη κ. Γαλιατσάτο που έχει εκλεγεί με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ , όπως και την τωρινή κυβέρνηση, για τη βοήθεια που δίνουν στο δήμο τόσο για τα απορρίμματα όσο και για άλλα θέματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα